2014-07-28 15:41:07
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Θα περάσουμε από απολογούμενους παράνομους μετανάστες σε διαρκώς απολογούμενα όργανα ασφαλείας
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία μας αναφορικά με... πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 05-06-2014 και δίδει για πρώτη φορά, χωρίς ουσιαστικές ασφαλιστικές δικλείδες τη δυνατότητα στους παράνομα εισερχομένους στη χώρα μετανάστες, εφόσον καταγγείλουν ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους από τα εντεταλμένα όργανα ασφαλείας, να παίρνουν αυτομάτως άδεια παραμονής για ένα χρόνο. Το ίδιο επίσης προνόμιο δίνεται και στους μάρτυρες της καταγγελίας.

Εκτιμούμε ότι η ρύθμιση θα ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» και οι καταγγελίες θα «πέφτουν βροχή». Οι παράνομοι μετανάστες έχουν πλέον ένα κίνητρο, να καταγγέλλουν καθοδηγούμενοι από τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, μαζικά υποτιθέμενες παραβατικές συμπεριφορές, ώστε στη συνέχεια να εξασφαλίζουν άδεια παραμονής.

Ανησυχούμε και ανησυχούμε βάσιμα. Οι συνάδελφοι ανά την επικράτεια θα βρίσκονται διαρκώς σε θέση άμυνας καθώς θα περάσουμε από απολογούμενους παράνομους μετανάστες σε διαρκώς απολογούμενα όργανα ασφαλείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται
. Και για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, αυτό που εμείς υποστηρίζουμε είναι ότι παράλληλα με τις όποιες αποφάσεις διαφύλαξης των δικαιωμάτων των παράνομα εισερχομένων στη χώρα, απαιτείται και η θέση αντίστοιχων ασφαλιστικών δικλείδων για τα στελέχη, προκειμένου απρόσκοπτα να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Πριν λοιπόν να είναι αργά, ας επανεξετάσουν το θέμα, εκτός κι αν επιθυμούν ελεύθερα σύνορα για όλους, που βεβαίως και αυτό είναι μια επιλογή." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ