2014-07-29 13:03:16
Φωτογραφία για Ηλεία: Άφαντος ο υπουργός Εσωτερικών!
Κι ενώ τα σκουπίδια στον δήμο Πύργου σχηματίζουν ξανά βουνά, η δημόσια υγεία απειλείται και το αδιέξοδο μεγαλώνει, το ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών που προσπαθεί εναγωνίως εδώ και μια εβδομάδα να κλείσει ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος ως ύστατη ελπίδα για να διασφαλιστεί έκτακτη χρηματοδότηση για την εκ νέου μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Φυλής, βρίσκεται ακόμα στο σημείο… μηδέν! Όπως πληροφορούμαστε από την δημοτική αρχή, ο δήμαρχος επανειλημμένα έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με το γραφείο του υπουργού κ. Αργύρη Ντινόπουλου, οι συνεργάτες του είναι ενήμεροι για το αίτημα του δήμου Πύργου ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τον συναντήσουν προσωπικά, αλλά παρ’ όλα αυτά… ημερομηνία δεν βρέθηκε ακόμα!

Προφανώς ο υπουργός προτιμά να περιοδεύει στα τηλεοπτικά κανάλια, χθες επί μία τουλάχιστον ώρα είχε τηλεοπτική εμφάνιση σε πρωϊνή εκπομπή – που σημαίνει ότι διακοπές δεν έχει, πάει βρίσκεται στην Αθήνα - αλλά προφανώς αυτού του είδους η διαπροσωπική επικοινωνία αφήνει αδιάφορο. Ίσως γι αυτό και να επέλεξε τα sms για να ζητήσει από τους δημάρχους των 133 ΟΤΑ που δεν είχαν απογραφεί, να απογραφούν.


Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ντινόπουλος γνωρίζει από την προηγούμενη φορά το τεράστιο πρόβλημα του δήμου Πύργου με τα σκουπίδια, επομένως θα πρέπει να ακούσει για μια ακόμα φορά τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους του δήμου, γιατί τούτη τη φορά πρόκειται για έκκληση της τοπικής κοινωνίας. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο της μη επίτευξης μια συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών, ο δήμαρχος Πύργου με τους συνεργάτες του εξετάζει ακόμα και το σενάριο του να ζητήσει από τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου να μεταβούν μεθαύριο στην Αθήνα και να κατοικοεδρεύσουν έξω από το υπουργείο περιμένοντας χωρίς ραντεβού να δουν τον κ. Ντινόπουλο.

Σήμερα, ενδέχεται να καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων εκ νέου, για να αποφασίσουν όλοι μαζί την επόμενη κίνησή τους, που πρέπει να είναι κίνηση… ματ! Η τοπική κοινωνία αγωνιά για το πώς θα εξελιχθεί το θέμα και πώς θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια, γιατί βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και εν προκειμένω, μοιάζει να είναι πολύ χειρότερο το σενάριο, αφού χρήματα δεν υπάρχουν για μεταφορά, ούτε και άλλη προσωρινή λύση και ο υπουργός κωφεύει! Ορατότης… ΜΗΔΕΝ!

Ελένη Παπαδοπούλου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ