2014-07-29 21:17:36
Φωτογραφία για Ηλεία: «Δεν μπορούμε τώρα πια ούτε να αναπνεύσουμε!...»
Το αδιέξοδο στο οποίο έχει έρθει ο δήμος Πύργου με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι μια κατάσταση που έχει προκαλέσει την έντονη κατακραυγή από τον κόσμο και τους πολίτες που είναι αναγκασμένοι να ζουν με τα σκουπίδια στις πόρτες τους. Και επειδή τελευταία το πρόβλημα οξύνεται λόγω της ζέστης και των τρωκτικών που έχουν συγκεντρωθεί στους σωρούς, οι κάτοικοι, ζητούν από τον δήμο του Πύργου, να φροντίσει έστω για τον ψεκασμό των σκουπιδιών, προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα υγείας που έχουν ήδη εμφανιστεί.

Σε πολλές περιοχές του δήμου Πύργου, τα σκουπίδια, σχηματίζουν ολόκληρα βουνά και οι κάτοικοι, κλείνονται στα σπίτια τους, για να μην εκτίθενται στα μικρόβια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τα παιδιά τους και τις ίδιες τους τις ζωές από μολύνσεις που καραδοκούν.

Στην οδό Γορτυνίας, χθες το μεσημέρι, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» πως από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πύργου, γίνεται επιλεκτική αποκομιδή των απορριμμάτων.


Μάλιστα, στην συγκεκριμένη γειτονιά, τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν από ασθένειες και ήδη κάποια έχουν αρρωστήσει ενώ και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι, δεν μπορούν να αντέξουν τη δυσωσμία που εκλύεται από τους σωρούς των απορριμμάτων, με τους περισσότερους να χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου, για να μπορούν να αναπνεύσουν.

Δεν πάει άλλο

Οι κάτοικοι της οδού Γορτυνίας στον Πύργο, μιλώντας χθες στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», τόνισαν πως το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί άμεσα και ζήτησαν από τον δήμο του Πύργου, τουλάχιστον να μεριμνήσει και να ψεκάσει τα σκουπίδια για να σταματήσει η εξάπλωση της μόλυνσης που ήδη απειλεί τα σπίτια τους.

«Ας πούμε πως υπάρχουν κάποιες δυσκολίες και δεν μαζεύονται τα σκουπίδια, το συμμεριζόμαστε. Στο δια ταύτα ας έλθουν να ψεκάσουν. Η μύγα είναι ανυπόφορη, η βρομιά επίσης. Είναι καλοκαίρι και κοχλάζουν. Αυτά είναι επικίνδυνη εστία μόλυνσης», αναφέρουν οι κάτοικοι.

Σε οικονομικό αδιέξοδο ο δήμος

Πάντως από την περασμένη Παρασκευή, ο δήμος του Πύργου, δεν προχωρά στην αποκομιδή των απορριμμάτων, λόγω της λήξης της σύμβασης με τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα και με την έλλειψη χρηματοδότησης καθώς το περιβόητο ραντεβού στην Αθήνα ακόμα αναμένεται. Αυτό έχει «δέσει» τα χέρια της δημοτικής αρχής, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει τρόπο στο αδιέξοδο χωρίς όμως μέχρι στιγμής να βρίσκεται κάποια λύση. Το ζήτημα των σκουπιδιών του δήμου Πύργου, έχει φθάσει μέχρι τον Πρωθυπουργό της Χώρας, ωστόσο η Πολιτεία εδώ και καιρό φαίνεται να αδιαφορεί για το ζήτημα, που αφορά τόσο την δημόσια υγεία όσο και την περιβαλλοντική καταστροφή που υφίσταται ο δήμος.

«Το ραντεβού θα γίνει»

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, είναι ήδη έτοιμος, να υλοποιήσει το ραντεβού στην Αθήνα, ακόμα κι αν χρειαστεί θα πάει μόνος του στον υπουργό, Αργύρη Ντινόπουλο. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα αναμένεται, όπως αναφέρουν πηγές, να καλέσει σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των παρατάξεων, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για το σοβαρό ζήτημα, ζητώντας τους, να γίνει το ραντεβού ίσως και την Τετάρτη, ώστε να διεκδικήσει ο δήμος την έκτακτη χρηματοδότηση. Σήμερα, αναμένεται να φανεί επίσης και το ποιοι εκπρόσωποι παρατάξεων θα δώσουν το «παρών» στην πρόταση του δημάρχου και θα στηρίξουν την προσπάθεια για την άμεση υλοποίηση του ραντεβού στην Αθήνα.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ