2014-07-30 19:02:12
Φωτογραφία για Σχέδιο για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Αργεντινής
Ένα σχέδιο της τελευταίας ώρας επεξεργάζονται τράπεζες της Αργεντινής επεξεργάζονται για να βοηθήσουν τη χώρα να... αποφύγει μία νέα χρεοκοπία, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Το σχέδιο, το οποίο δεν έχει συζητηθεί λεπτομερώς μεταξύ των μελών της Ένωσης Τραπεζών Αργεντινής (Adeba), προβλέπει την εξαγορά από τις τράπεζες της νομικής απαίτησης που έχουν πιστωτές (σ.σ.: κερδοσκοπικά ταμεία) μετά την προσφυγή τους σε αμερικανικά δικαστήρια για την πλήρη πληρωμή των ομολόγων τους από τη χώρα.

Οι αργεντινές τράπεζες θα αποπληρώσουν τα ταμεία και σε αντάλλαγμα θα τα καλέσουν να ζητήσουν από τον Αμερικανό δικαστή Τόμας Γκρίζα να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασής του, σύμφωνα με την οποία η Αργεντινή δεν θα μπορεί να πληρώσει τους κατόχους των αναδιαρθρωμένων (κουρεμένων) ομολόγων της, εάν δεν έχει πληρώσει προηγουμένως αυτά.


«Υπάρχει λίγο μπέρδεμα στο εσωτερικό της Adeba», δήλωσε μία πηγή, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος μίας από τις τράπεζες πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει το σχέδιο χωρίς να έχει λάβει πλήρη εξουσιοδότηση από τις άλλες τράπεζες.

Μία άλλη πηγή δήλωσε ότι η ιδέα είναι να αγοράσουν (πληρώσουν) οι τράπεζες την απαίτηση κατά της κυβέρνησης με τρεις δόσεις σε μετρητά. Σε αντάλλαγμα, πρόσθεσε, οι τράπεζες θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να τους αποπληρώσει σε ομόλογα από τον Ιανουάριο, όταν θα έχει λήξει μία κρίσιμης σημασίας ρήτρα. Πρόκειται για τη ρήτρα RUFO, η οποία προβλέπει ότι οποιαδήποτε εθελοντική συμφωνία που προσφερθεί στους κατόχους μη αναδιαρθρωμένων ομολόγων πριν το τέλος του 2014 πρέπει επίσης να προσφερθεί στους κατόχους των αναδιαρθρωμένων ομολόγων.

Η Αργεντινή έχει υποστηρίξει, ότι αν πληρώσει τους κατόχους των μη αναδιαρθρωμένων ομολόγων, θα πρέπει να πληρώσει 120 δισ. δολάρια στους άλλους ομολογιούχους για να συμμορφωθεί με τη ρήτρα RUFO. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ