2014-07-30 21:02:13
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ - ΠΟΕΠΛΣ: Συνάντηση με ΚΚΕ - ΑΝΕΛ για τα ασφαλιστικά Ταμεία
Δείτε την ανακοίνωση: Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα τα προεδρεία της Π.Ε.Α.Λ.Σ. και της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ με το ΚΚΕ και συγκεκριμένα... με τον βουλευτή κ. Χρήστο Κατσιώτη, κατά την διάρκεια της οποίας διατυπώσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στις επικείμενες ρυθμίσεις που προωθούνται από την Κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία και επαναλάβαμε τη θέση μας για διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος λειτουργίας τους, το οποίο εξασφαλίζει την δημιουργική, ακώλυτη εφάπαξ καταβολή των εισφορών μας.

Ειδικότερα για το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος τονίσαμε ότι η έξωθεν καθ’ οιονδήποτε τρόπο επέμβαση-παρέμβαση αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στις τάξεις του Σώματος καθώς πρόκειται για δημιούργημα των στελεχών Λ.Σ., ένα Ταμείο παράδειγμα προς μίμηση, που δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ διαχρονικά το Κράτος.

Επισημάναμε δε ότι αν η ρύθμιση αυτή προχωρήσει ως έχει, θα επιφέρει άμεσα σημαντικό πλήγμα στο σύνολο των Σ.Α. και Ε.Δ., που για το Λιμενικό Σώμα μεταφράζεται σε αθρόες αποστρατείες 500 τουλάχιστον Αξιωματικών που στελεχώνουν Λιμενικές Αρχές, Υπηρεσίες, πλωτά και εναέρια μέσα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες περίπου αντίστοιχος είναι ο αριθμός για το Πυροσβεστικό Σώμα, 3.300 για την Αστυνομία και ουκ έστιν αριθμός για τις Ε.Δ.


Ο κ. Κατσιώτης αποδέχθηκε το δίκαιο των θέσεων μας και δεσμεύθηκε ότι το ΚΚΕ θα σταθεί αρωγός καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το εν λόγω σχέδιο νόμου να μην τύχει έγκρισης από την Βουλή.

ΠΕΑΛΣ-ΠΟΕΠΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Συνάντηση με Ανεξάρτητους Έλληνες για τα ασφαλιστικά ταμεία

Στο πλαίσιο των ενεργειών μας ενάντια στις επικείμενες ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία πραγματοποιήσαμε σήμερα από κοινού συνάντηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και συγκεκριμένα με τους βουλευτές κ.κ. ΚΟΥΪΚ και ΧΑΪΚΑΛΗ και τον Γραμματέα του Τομέα Ναυτιλίας των ΑΝ.ΕΛ. κ. ΠΑΤΡΙΚΙΟ, κατά την διάρκεια της οποίας επαναλάβαμε τη θέση μας για διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος λειτουργίας τους, το οποίο εξασφαλίζει την δημιουργική, ακώλυτη εφάπαξ καταβολή των εισφορών μας.

Ειδικότερα για το για το πρόβλημα που προκύπτει αναφορικά με το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, ύστερα από την προωθούμενη διάταξη νόμου, τονίσαμε ότι αυτή ουσιαστικά έρχεται να βάλει χέρι σε ένα ταμείο που είναι δημιούργημα δικό μας, δε προσομοιάζει με κανένα άλλο και δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ διαχρονικά το Κράτος ή τρίτους. Είναι ο «κουμπαράς» των εργαζομένων, που τροφοδοτείται από τον κόπο και τον ιδρώτα τους με την προσδοκία στο τέλος του εργασιακού τους βίου να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί.

Παράλληλα θέσαμε υπόψη των συνομιλητών μας ότι αν η ρύθμιση αυτή προχωρήσει ως έχει, θα επιφέρει άμεσα σημαντικό πλήγμα στο αξιόμαχο των Σ.Α. και Ε.Δ., με αθρόες αποστρατείες στελεχών, που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία.

Ο συνομιλητές μας αποδέχθηκαν το δίκαιο των θέσεων μας και δεσμεύθηκαν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα σταθούν αρωγοί καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη των θέσεών μας και την επικράτηση του αυτονόητου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ