2014-07-31 00:36:32
Φωτογραφία για Πλήρης ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας της χώρας
Σήμερα το πρωί  δόθηκε αιφνιδιαστικά εντολή από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο να ενεργοποιηθεί πλήρως το σύστημα αεράμυνας της χώρας και να εντοπιστεί ότι ύποπτο κινείται στο Αιγαίο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και όλοι επίγειοι σταθμοί επανδρώθηκαν πλήρως ενώ τέθηκαν σε λειτουργία και τα πυραυλικά συστήματα που διαθέτει η χώρα από τον Έβρο  και την Κρήτη. Η ενεργοποίηση αυτή έγινε στα πλαίσια της άσκησης "ΑΣΠΙΣ"και σκοπό είχε την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης.

Στόχος του Πενταγώνου είναι να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα και όχι χαλάρωση εξαιτίας της θερινής περιόδου.Με την  ενεργοποίηση αυτή άνοιξαν ξαφνικά όλα τα ραντάρ  και βέθηκαν τα πυραυλικά συστήματα που διαθέτουμε σε θέση να πλήξουν εναέριους στόχους.

Εκείνη την ώρα δεν πετούσαν τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας- ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 που θέλουν να εντοπίσουν τις συχνότητες με τις οποίες  λειτουργούν τα ραντάρ της ελληνικής αεράμυνας μας ώστε σε μία κρίσιμη στιγμή να προσπαθήσουν να τα λήξουν ή να τα  «τυφλώσουν».

Γ.Κοκ.

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/372396/plhrhs-energopoihsh-toy-systhmatos-aeramynas-ths-xwras#ixzz38xW33k00
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ