2014-07-31 08:13:25
Φωτογραφία για Βατραχάνθρωποι της φρεγάτας Σαλαμίς στη μάχη για το επαναπατρισμό των Ελλήνων από τη Λιβύη
Στη δραστική λύση της εκκένωσης της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη και των Ελλήνων που... εργάζονται στη χώρα προχώρησε η κυβέρνηση εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα

Το προσωπικό της πρεσβείας θα μεταφέρει η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η οποία πλέει ήδη προς την περιοχή και αναμένεται να φτάσει στην Τρίπολη το απόγευμα.

Απο εκεί αναμένεται να παραλάβει συνολικά 87 άτομα, εκ των οποίων 7 εργαζόμενοι στην πρεσβεία και οι 80 Έλληνες που ζουν στη χώρα.

Στην φρεγάτα βρίσκονται και άνδρες των ειδικών δυνάμεων(βατραχάνθρωποι) για να διασφαλίσουν την ομαλή αποχώρηση των διπλωματών και των υπαλλήλων της πρεσβείας.

Η απόφαση ελήφθη υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα καθώς ομάδες πολιτοφυλάκων και ένοπλες ομάδες που συνέβαλαν στην πτώση του καθεστώτος Καντάφι μάχονται για το ποιος θα έχει τα πρωτεία στην «επόμενη ημέρα».

Στα χέρια τους έχουν μέρος του οπλοστασίου του καθεστώτος και θα συγκρουστούν μέχρι τελικής πτώσης για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων και την επικράτηση ή όχι του Ισλαμισμού στη χώρα.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρα και η Γαλλία, η οποία αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο της πρεσβείας της και την ανάκληση στο Παρίσι όσων Γάλλων πολιτών βρίσκονται στη Λιβύη.

Το Σάββατο φυγαδεύτηκε και το διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ με προορισμό τη γειτονική Τυνησία, υπό τη συνοδεία πεζοναυτών αλλά και μαχητικών αεροσκαφών
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ