2014-07-31 08:26:52
Φωτογραφία για Παγκόσμιο σοκ από την εξόντωση των αμάχων στη Γάζα. Σχολείο θηλέων και καταφύγια αιματοκύλισαν οι ισραηλινοί
Εξοντώνουν τους αμάχους κατά δεκάδες. Το μακελειό στη Γάζα δεν έχει τέλος με την παγκόσμια κοινή γνώμη να... παρακολουθεί σοκαρισμένη το λουτρό αίματος με τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ για πρώτη φορά να εκφράζουν ανοικτά την δυσαρέσκεια τους για την «γενοκτονία» στα παλαιστινιακά εδάφη.

Μόνο τις τελευταίες 24ώρες το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο θηλέων το ΟΗΕ, καταφύγιο γυναικόπαιδων και την ανοιχτή αγορά της Γάζας. 40 νεκροί, δεκάδες τραυματίες μόνο στις δυο επιθέσεις ενώ συνολικά ξεπέρασαν τους 120 την χθεσινή μέρα.

«Φτάνει πια», διακήρυξαν τα Ηνωμένα Έθνη, μετά τη νέα πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα όπου φιλοξενούνταν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, θέτοντας το ερώτημα πού μπορούν να πάνε οι άμαχοι όταν τους προειδοποιούν να φύγουν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν.

«Είναι μια στιγμή που πραγματικά λες “φτάνει πια” και πρέπει να ψάξεις να βρεις τις σωστές λέξεις για να πείσεις αυτούς που έχουν την εξουσία να το σταματήσουν», είπε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Γιαν Ελίασον, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη.


Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι προειδοποιεί τους κατοίκους για τις επικείμενες επιθέσεις τηλεφωνώντας σε σπίτια, στέλνοντας μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, με φυλλάδια ή ακόμη και με ψεύτικους πυραύλους που πέφτουν στις στέγες των σπιτιών. Όμως ο Ελίασον διερωτήθηκε: «Πού να πάνε; Έχουν απομείνει ελάχιστα μέρη για να πάνε στη Γάζα».

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναίσχυντο από το να επιτίθεσαι σε παιδιά που κοιμούνται» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι η ακριβής τοποθεσία του σχολείου είχε ανακοινωθεί στις ισραηλινές αρχές 17 φορές. Η πιο πρόσφατη ήταν το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες πριν από τον βομβαρδισμό του.

Ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης του ΟΗΕ Τζον Γκινγκ είπε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι αυτό ήταν το πέμπτο σχολείο του Οργανισμού που φιλοξενεί αμάχους το οποίο βομβαρδίστηκε. «Οι τοποθεσίες αυτές δεν είναι ασφαλείς. Πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια. Τους λένε να φύγουν από κάποιες περιοχές, όμως πού να πάνε;» διερωτήθηκε. «Σε μια άλλη περιοχή του κόσμου εάν ήταν σε εξέλιξη συγκρούσεις θα είχαν τουλάχιστον την επιλογή να διασχίσουν τα σύνορα και να αναζητήσουν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες. Αυτοί δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα», κατέληξε.

Κατακραυγή εξάλλου κατά του Ισραήλ έχει προκαλέσει και η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε την Τετάρτη υπαίθρια αγορά κοντά στην πόλη της Γάζας, ενώ βρισκόταν σε ισχύ η 4ωρη κατάπαυση του πυρός που είχε ανακοινώσει ο ισραηλινός στρατός. Οι βομβαρδισμοί έπληξαν μια πολυσύχναστη αγορά φρούτων και λαχανικών στην Shejaiya, ανατολικά της πόλης της Γάζας, όπου εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είχαν βγει για ψώνια, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Τουλάχιστον 108 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άλλα 20 πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 1.359 στις 23 ημέρες που διαρκεί η σύγκρουση ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 7.600, σύμφωνα με πηγές των τοπικών υπηρεσιών παροχής άμεσης βοήθειας.

Από την πλευρά του Ισραήλ, σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες. Από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας έχουν χάσει τη ζωή τους 56 Ισραηλινοί στρατιώτες και τρεις πολίτες, δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός.

Επανεφοδιάζουν το Ισραήλ οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι επανεφοδίασαν το Ισραήλ με πολεμοφόδια, μερικές ώρες μετά την έντονη καταδίκη της Ουάσινγκτον για την επίθεση εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει επανεφοδιασμό στις 20 Ιουλίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση των αποθεμάτων του, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την πώληση τρεις ημέρες αργότερα.

«Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι καθοριστικό για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να παρέχεται βοήθεια στο Ισραήλ για να αναπτύσσει και να διατηρεί ισχυρή ικανότητα αυτοάμυνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι.«Η συγκεκριμένη πώληση αμυντικού εξοπλισμού συνάδει με τους στόχους αυτούς».

Μέρος των πολεμοφοδίων προέρχεται από αποθέματα που είχε αποθηκεύσει ο αμερικανικός στρατός στο ισραηλινό έδαφος για να τα χρησιμοποιήσει ο ισραηλινός στρατός σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και η αξία τους ανέρχεται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια (746 εκατομμύρια ευρώ).
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ