2014-08-01 11:49:05
Φωτογραφία για Αχαΐα: Στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Αράξου
Στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες για την παραχώρηση σε ιδιώτες των αεροδρομίων Αράξου, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην έγκριση του τελικού σχεδίου της σύμβασης Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, καθώς στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.

Τα 3 αεροδρόμια Αράξου, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου μαζί με αυτό του Ακτίου, συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη ομάδα των προς πώληση.

Στη δεύτερη ομάδα τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Ο Άραξος

Αν υπάρξει ενδιαφέρον από τους υποψήφιους επενδυτές, μπορεί, μέχρι και τη δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς, προαιρετικά να συμπεριληφθούν μέχρι 3 από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου στην πρώτη ομάδα και ακολούθως, στη δεύτερη ομάδα, μέχρι τρία από τα αεροδρόμια Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και Λήμνου.

Οι επενδυτές πρόκειται να αναλάβουν τη διαχείριση των αεροδρομίων για διάστημα 30-35 ετών, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης. Επίσης, με την εξαγορά θα καθοριστεί αρχικό εφάπαξ τίμημα και ετήσιες πληρωμές, οι οποίες θα εξαρτώνται από τα κέρδη των αερολιμένων. Εντός τριετίας, οι παραχωρησιούχοι πρέπει να επενδύσουν σε υποδομές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες περίπου 220 εκατ. ευρώ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ