2014-08-01 14:57:10
Φωτογραφία για Διεργασίες και προβληματισμός για την υποδοχή στην Κρήτη των «προσφύγων» από Λιβύη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι συζητήσεις και οι διεργασίες και σε επίπεδο Κρήτης για την επιχείρηση μεταφοράς ξένων υπηκόων- κυρίως Κινέζων- από την «φλεγόμενη» Λιβύη, στις πατρίδες τους με ενδιάμεσο σταθμό το νησί μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο επίκεντρο του σχεδιασμού βρίσκεται το Λιμάνι του Ηρακλείου, όπως είχε γίνει και το 2011, χωρίς ωστόσο να υπάρχεις προς το παρόν κάτι οριστικό.

Την ίδια ώρα, ο μεγαλύτερος προβληματισμός των εμπλεκομένων δημιουργείται από την έλλειψη, όπως όλα δείχνουν, χώρων προσωρινής φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών , με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

«Δεν υπάρχουν καθόλου κρεβάτια σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, επισημαίνοντας ότι τα πράγματα σε αυτή τη φάση είναι πολύ διαφορετικά από την αντίστοιχη επιχείρηση του 2011.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η μόνη λύση θα ήταν οι «πρόσφυγες» αυτοί να διαμείνουν για όσο χρειαστεί στα πλοία που θα τους μεταφέρουν
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ