2014-08-02 07:17:21
Φωτογραφία για Συμφωνούν για εκεχειρία στην Ουκρανία οι ΥΠΕΞ Ρωσίας – Γερμανίας Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 21:53 UPD:21:58 REUTERS/GLEB GARANICH Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών υπογράμμισαν ότι είναι ανάγκη να γίνουν κινήσεις για την κήρυξη μιας εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία. A- A A+ shortlink     inS
REUTERS/GLEB GARANICH

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών υπογράμμισαν ότι είναι ανάγκη να γίνουν κινήσεις για την κήρυξη μιας εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

Την ανάγκη να κηρυχθεί εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία επεσήμαναν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Γερμανίας.

Ειδικότερα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών υπογράμμισαν ότι είναι ανάγκη να γίνουν κινήσεις για την κήρυξη μιας εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη να «εφαρμοστούν μέτρα τα οποία πράγματι θα οδηγήσουν στην παύση των στρατιωτικών ενεργειών στη νοτιοανατολική Ουκρανία».

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θα εγγυηθούν ασφαλείς συνθήκες σε ό,τι αφορά την έρευνα για τα αίτια της καταστροφής του μαλαισιανού Boeing.

Νωρίτερα είχε υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως είναι ανάγκη να επιτευχθεί μιας μακράς διαρκείας εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία όπως και να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης.

Nαυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ