2014-08-03 12:47:26
Φωτογραφία για Αναγνώστης σχολιάζει περί φορολογίας στην Ελλάδα
Αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας με την φορολογία εισοδήματος και τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, οικόπεδα και αγροτεμάχια, δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της Ελλάδας Πράγματι από το 1974 και μέχρι σήμερα η χώρα μας έχει δανεισθεί πολλά δις και τώρα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες που το χρέος είναι μεγαλύτερο ,καλούμαστε εμείς οι υπάλληλοι να πληρώσουμε το χρέος ,μέσα από την εσωτερική υποτίμηση ,που έφερε τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 50% μειωμένες.  

Καλούμαστε να πληρώσουμε φόρους με εισόδημα 16000 ευρώ για την σύνταξή μας και ένα διαμέρισμα που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας . Η ανεργία καλπάζει ,τα παιδιά μας προσπαθούμε να στηρίξουμε και η πολιτεία 5 χρόνια μας ταλαιπωρεί συνεχώς με νέους φόρους που θεωρεί και τους θέλει στην ώρα τους. Πρέπει να δείξετε ανθρωπιά ,εξυπνάδα και να φέρετε στην Βουλή τροπολογία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο από τις 12 δόσεις σε 60 για να μπορέσουμε να σας πληρώσουμε
. Τι είναι καλύτερο για κάποιον Υπουργό Οικονομικών και καθηγητή Πανεπιστημίου στα οικονομικά να έχει ληξιπρόθεσμα που δεν μπορεί να εισπράξει ή να τα εισπράξει με δόσεις ? Βέβαια το 100% των ληξιπρόθεσμων ποτέ δεν εισπράττονται .Επιτυχία είναι να εισπραχθεί έστω το 60% και μετά και πάλι ανθρώπινα καλείς τους υπολοίπους με νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις να αποπληρώσουν το χρέος τους ,έτσι ώστε να επιτύχεις τον σκοπό σου ,ενώ στην συνέχεια μελετάς τρόπους απαλλαγής φόρων που δεν φέρνουν έσοδα και σου δημιουργούν ληξιπρόθεσμα ,για να δημιουργηθεί η εικόνα στους εταίρους μας ότι γίνεται νοικοκύρεμα στην  οικονομία ,αλλά το φταίξιμο είναι και στο νόμισμα που παράγει ελλείμματα στους προϋπολογισμούς των κρατών μελών, που πρέπει να λυθεί σε κάποια σύνοδο κορυφής ,έτσι ώστε να σταματήσουν τα γεράκια τοκογλύφοι να κατασπαράζουν τους κατοίκους της νότιας Ευρώπης.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ