2014-08-03 13:07:27
Φωτογραφία για Παρέμβαση Ν. Νικολόπουλου για την αγορά φαρμάκων...1 στους 2 ασφαλισμένους δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακά του
Ερώτηση στο Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τη δυσκολία που έχει να πληρώσει, τη συμμετοχή του στα φάρμακα το 45% των Ελλήνων, ενώ ένας στους πέντε αδυνατεί να τ’ αγοράσει.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αντλώντας στοιχεία από την έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου με παρέμβασή του στη Βουλή καλεί τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, να κάνουν δημόσια λογοδοσία για τις πολιτικές της κυβέρνησης που έχουν καταστήσει απαγορευτική την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μια και με τη συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων, καλούνται οι ασθενείς να πληρώνουν μεγάλες διαφορές από την άδεια τσέπη τους.

Επειδή με τις τρέχουσες πολιτικές για την υγειονομική περίθαλψη έχουν οδηγηθεί οι πολίτες στην εξαθλίωση.

Επειδή τα μεγάλα προβλήματα που θεωρούν οι σύλλογοι ασθενών ότι αντιμετωπίζουν τα μέλη τους είναι το ότι δεν έχουν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους σε φάρμακα και φυσιοθεραπείες, ή ότι δεν έχουν ασφάλεια ή ότι δεν έχουν πρόσβαση στις νέες θεραπείες κ.α.


Επειδή πολλοί ασθενείς δεν παίρνουν τα φάρμακά τους γιατί στοιχίζουν, ενώ στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν χρήματα, αγοράζουν γενόσημα με προτροπή των φαρμακοποιών.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ανατροπής με μια τεκμηριωμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση, αναδεικνύει την μέγιστη υποχρέωση που έχει το Ελληνικό Κράτος δηλαδή τη διαφύλαξη και προαγωγή της υγείας των πολιτών, ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατηγορίας.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ανατροπής όπως δήλωσε η Γραμματέας Αλληλεγγύης Αναστασία Μανωλοπούλου, εξακολουθεί να πιστεύει ότι: «μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού πρέπει να σημειωθεί η ελάφρυνση των αδυνάτων, των μη εχόντων , μέσω της μείωσης στη συνεισφορά και δια της δωρεάν παροχής των φαρμάκων στους απόρους, ανάπηρος, υπερπολύτεκνους κ.α. ώστε να εξασφαλισθεί η αξιοπρεπής πρόσβαση στα φάρμακα όπως και στις θεραπείες αποκατάστασης κ.λπ.».

---------------------------------------------------------------------------

Θέμα: Αυξήσεις έως και 120% στις τιμές φαρμάκων

Για να κρατήσει χαμηλά τις δαπάνες, η κυβέρνηση επιβάλλει εξωφρενικά χαράτσια στους ασθενείς και απειλεί τους φαρμακοποιούς με κυρώσεις, αν δεν συμμορφωθούν με τις παράλογες απαιτήσεις της. Mε νύχια και με δόντια η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει την καθαρή Δημόσια Φαρμακευτική Δαπάνη (ΔΦΔ) κάτω από τα 2,019 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πατώντας επί… αρρώστων, ο υπουργός Υγείας εκδίδει «εν μια νυκτί» σωρεία υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες επιβάλλει νέα, εξωφρενικά χαράτσια στους ασθενείς και «υπόσχεται» στους φαρμακοποιούς κυρώσεις, αν δεν «συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις» και τις απίστευτες απαιτήσεις του.

Αφήνοντας τον άρρωστο δίχως επιλογή, ο υπουργός Υγείας επιβάλλει αύξηση στη συμμετοχή του στα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημα μέχρι και 120%, προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό, άλλη μια βαριά οικονομική εισφορά στην ατελείωτη λίστα των άδικων επιβαρύνσεων που έχει εισαγάγει τα τελευταία δύο χρόνια το δίδυμο της συμφοράς Σαμαρά- Βενιζέλου.

Η συγκυβέρνηση καταργεί την κατά 50% συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ στη διαφορά μεταξύ Λιανικής Τιμής (ΛΤ) και Ασφαλιστικής Τιμής (ΑΤ), για κάθε κουτί πρωτότυπου φαρμάκου, που δεν έχει αντίγραφο και η τιμή του δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, ο ασθενής εξαναγκάζεται να πληρώσει ολόκληρο το ποσό μέχρι τα 50 ευρώ και μόνο στην περίπτωση που η διαφορά υπερβαίνει τα 50 ευρώ χρεώνεται ο Οργανισμός!

Κατόπιν των ανωτέρων ερωτάται ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών και Υγείας:

1. Γιατί εξαναγκάζει και μάλιστα με την υπογραφή του, τον ασθενή να ακολουθήσει άλλη φαρμακευτική αγωγή από εκείνη που συνταγογράφησε o θεράπων ιατρός;

2. Γιατί ζητά από τους φαρμακοποιούς να γίνουν επίορκοι, ενώ θα έχουν κυρώσεις εάν δεν δίνουν το φτηνότερο γενόσημο ή αν δεν παίρνουν την υπογραφή του ασθενούς, ότι επιθυμεί να λάβει το ακριβότερο φάρμακο, ούτως ώστε εκείνος να πληρώνει τη διαφορά εξ ολοκλήρου;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ