2014-08-04 02:38:29
Φωτογραφία για Η επιμονή του Υπουργού κ. Λοβέρδου για ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών δημιουργεί σοβαρότατο διχασμό!
Το κοράνι δεν μπορεί να συνυπάρξει με το Ευαγγέλιο!

Ο υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων , κ.Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI είπε ξεκάθαρα ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία του τμήματος ισλαμικών σπουδών στη θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Απο την άλλη η πλευρά ο μητροπολίτης Ανθιμος επέκρινε τον κ. Υπουργό ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι εγκληματική καθώς θα μπορούσε το τμήμα αυτό να γίνει είτε στη φιλοσοφική σχολή είτε στην παιδαγωγική σχολή του ΑΠΘ η οπουδήποτε αλλού.

Η απόφαση να ιδρυθεί τμήμα ισλαμικών σπουδών εντός της θεολογικής σχολής αν μη τι άλλο προκαλεί και μας βάζει σε αρνητικές σκέψεις ....!!!

Στη γειτονική Τουρκία θα μπορούσε να λειτουργήσει τμήμα ορθόδοξης θεολογίας μέσα στη σχολή όπου διδάσκεται το κοράνιο το οποίο διδάσκει τη βία και το μίσος σε αντίθεση με τη χριστιανική πίστη που κηρύττει την αγάπη και την ειρήνη;


Γιατί οι ιθύνοντες στο υπουργείο παιδείας δεν βρίσκουν μία ουδέτερη λύση στην κατεύθυνση που πρότεινε ο μητροπολίτης Ανθιμος ;

Υπάρχουν κι άλλες σχολές και άλλα πανεπιστήμια που θα μπορούσε να στεγαστεί το περίφημο τμήμα ισλαμικών σπουδών .

Διερωτόμαστε, ποιά είναι επίσημη θέση της εκκλησίας και βεβαίως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών ;

Και δεύτερον , ποιά είναι η θέση του ιδίου του πρωθυπουργού;

Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ επικοινώνησε με διάφορους εκκλησιαστικούς παράγοντες και με Ιεράρχες και ζήτησε την άποψη τους για αυτό το επίμαχο θέμα. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία ( 90%) δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τέτοιες κυβερνητικές επιλογές.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ