2014-08-06 11:50:17
Φωτογραφία για Κινεζική τιμωρία σε Chrysler και Audi για μονοπωλιακές πρακτικές
Ο ανώτερος οργανισμός οικονομικού σχεδιασμού της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει ποινές στις Audi και Chrysler μετά από μια έρευνα που αποδεικνύει ότι οι δύο εταιρείες πολυτελών αυτοκινήτων, είχαν εφαρμόσει μονοπωλιακές πρακτικές.

Σε ενημέρωση που έγινε στο Πεκίνο, ο Li Pumin, γενικός γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, επιβεβαίωσε επίσης μια πρόσφατη έρευνα στην Mercedes-Benz της Daimler AG.

Ο Li δήλωσε πως οι έρευνες από τις τοπικές αρχές στις Chrysler και Audi έφθαναν κοντά στο τέλος. «Οι δύο εταιρείες έχουν ασκήσει μονοπωλιακές πρακτικές. Θα τιμωρηθούν σύντομα».

Επίσης, δήλωσε ότι η Επιτροπή έχει ολοκληρώσει αντιμονοπωλιακές έρευνες σε 12 ιαπωνικές επιχειρήσεις, δηλώνοντας πως προωθούν μονοπώλια στις τιμές των αυτοκινητικών μερών, αλλά αρνήθηκε να κατονομάσει τις εταιρείες.

Τα σχόλια του Li έρχονται μετά από προσπάθειες των εταιρειών κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Audi, Chrysler και Mercedes, να κατευνάσουν τις κινεζικές αρχές, με μειώσεις των τιμών στις τελευταίες ημέρες. Και οι τρεις εταιρείες έχουν δηλώσει πως οι μειώσεις των τιμών τους έρχονται ως απάντηση σε έρευνα από την Επιτροπή.


Οι κατασκευάστρια εταιρείες πολυτελών οχημάτων αντιμετωπίζουν ισχυρές πιέσεις σε μια πλούσια αγορά. Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες ότι κερδίζουν υπέρογκα κέρδη στην Κίνα, κυριαρχώντας στην αγορά, υπερχρεώνοντας τους καταναλωτές και ελέγχοντας την πώληση των αυτοκινητικών μερών. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κινεζικές αρχές έχουν αυξήσει την εποπτεία στον κλάδο, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Ως απάντηση στο ερώτημα για την πιθανότητα επιβολής προστίμων αργά χθες, εκπρόσωπος της Chrysler δήλωσε ότι «η Chrysler Group China Sales βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις έρευνες των αρχών. Δεν είναι σωστό εμείς να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες προτού η Επιτροπή εκδώσει την επίσημη κατάληξή της».

Στελέχη της Audi δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα για σχόλια.

© Dow Jones Newswires

Πηγή:www.capital.gr

Δημοσίευση by Autocarnet.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ