2014-08-06 23:46:06
Φωτογραφία για Μειώστε τη χρήση του κλιματιστικού με 6 Tips!
Ειδικά στις πόλεις, το κλιματιστικό είναι για πολλούς απαραίτητο. Δεν χρειάζεται όμως να εργάζεται επί 24ωρο και υπάρχουν αρκετές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το χρησιμοποιείτε λιγότερο - Ανεμιστήρες

Μέχρι η θερμοκρασία να ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο ύψος, η ζέστη είναι εύκολα υποφερτή και το κλιματιστικό είναι απλά μία ψυχολογική άμυνα. Η χρήση απλών ανεμιστήρων είναι πολύ πιο οικονομική και υγιεινή και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας μέχρις ότου η θερμοκρασία πραγματικά ανέβει ψηλά. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, η χρήση ανεμιστήρων οροφής είναι ιδανική λύση ενώ οι ίδιες συσκευές χρησιμοποιούνται και το χειμώνα (με αντίστροφη περιστροφή) και βοηθούν και στη θέρμανση.

-Σκίαση

Οι ακτίνες του ήλιου που περνάνε απευθείας μέσα στο χώρο μας ανεβάζουν σημαντικά τη θερμοκρασία. Τέντες στα μπαλκόνια, ομπρέλες ή ακόμα και ψηλά φυτά, μπορούν να μειώσουν την θερμοκρασία που εισβάλλει στο χώρο μας μέχρι και αρκετούς βαθμούς. Χρησιμοποιείστε τις κουρτίνες των παραθύρων ή τα παντζούρια που αφήνουν τον αέρα αλλά όχι τον ήλιο περάσει στο σπίτι.


-Ταράτσα

Στα ρετιρέ, η ταράτσα –αν δεν είναι θερμομονωμένη- είναι η μεγαλύτερη παγίδα ζέστης και ο ήλιος που την λούζει σχεδόν ακτινοβολεί μέσα στο σπίτι… Με την προϋπόθεση ότι έχετε χρήση ταράτσας ή πάρετε άδεια από τους υπόλοιπους ενοίκους, η ιδανική λύση είναι η δημιουργία ενός πράσινου κήπου πάνω στην πλάκα της ταράτσας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με μεγάλο κόστος (υγρομόνωση ταράτσας και άπλωμα χώματος και φυτών) είτε πιο οικονομικά, με πολλές γλάστρες ή παρτέρια που με το φύλλωμά τους θα εμποδίσουν τον ήλιο να έρχεται σε επαφή με το μπετό τη πλάκας και θα σας προσφέρουν παράλληλα μία όαση πρασίνου.

-Μπαλκόνια

Αν το σπίτι σας λόγω προσανατολισμού λούζεται όλη την ημέρα από τον ήλιο, η αντανάκλαση του φωτός από το μπαλκόνι στο εσωτερικό του σπιτιού μεταφέρει και θερμότητα. Τοποθετώντας έναν συνθετικό χλοοτάπητα στο μπαλκόνι θα καταφέρετε να μειώσετε σημαντικά αυτή την αντανάκλαση στο εσωτερικό και φυσικά και τη θερμοκρασία.

-Τζάμια

Από τα μεγάλα τζάμια των παραθύρων εισέρχεται σημαντικό ποσοστό ακτινοβολίας που συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας στο σπίτι. Στο εμπόριο υπάρχουν φιλμ (όπως αυτά που βάζουμε στα αυτοκίνητα) που επιτρέπουν στο φώς να μπαίνει στο σπίτι αλλά συγκρατούν σημαντικό ποσοστό της θερμότητας!

-Φυτά

Επενδύστε σε ψηλά και πλούσια σε φύλλωμα φυτά για το μπαλκόνι σας. Εκτός από την υπέροχη θέα που προσφέρουν, μπορούν να μειώσουν σημαντικά και την ακτινοβολία που μπαίνει στο σπίτι ή «χτυπάει» τους εξωτερικούς τοίχους. Παράλληλα ποτίζοντάς τα αλλά και βρέχοντας το φύλλωμά τους, η δροσερή αύρα είναι εγγυημένη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ