2014-08-08 08:43:03
Φωτογραφία για ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΣΟΥΜΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ...
Απαγχονισμένος στο κελί του, σε φυλακή της Ζυρίχης, βρέθηκε ο ύποπτος για την κλοπή των απόρρητων ιατρικών φακέλων του Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ήταν στέλεχος της ελβετικής εταιρείας αεροδιακομιδών Rega, η οποία είχε αναλάβει τη μεταφορά του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 από τη Γαλλία στην Ελβετία, μετά το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο ύποπτος, που φέρεται να ήταν μάνατζερ στην εταιρία, συνελήφθη την Τρίτη (05/08) ύστερα από έρευνα ειδικής υπηρεσίας για την εγκληματικότητα στο διαδίκτυο, αλλά η σύλληψή του δεν ανακοινώθηκε στον Τύπο. Ανακρινόμενος από αστυνομικούς αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αλλά όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας την επομένη βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του.

Η έρευνα για την κλοπή των ιατρικών αρχείων του 45χρονου πρώην πιλότου της Formula 1 οδήγησε τους αστυνομικούς στη διεύθυνση IP που χρησιμοποίησε ο δράστης. Η διεύθυνση αυτή διαπιστώθηκε ότι άνηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή της εταιρείας Rega η οποία, προκειμένου να μεταφέρει με ασφάλεια τον Σουμάχερ, είχε πάρει έναν ιατρικό φάκελο που είχαν ετοιμάσει για το σκοπό αυτό οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ. Η εισαγγελία τηςΖυρίχης διευκρίνισε ότι, παρά την αυτοκτονία του, ο ύποπτος θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και τόνισε, επίσης, ότι από την έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην υπόθεση εμπλεκόταν μόνο ένα πρόσωπο.
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ