2014-08-10 00:09:06
Φωτογραφία για Μας δουλεύει το υπουργείο Παιδείας και εμείς στον ύπνο μας...
Τελικά μας έχουν πει το ποίημα της τάχατε μείωσης των μαθητών και ως ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ το έχουμε ως συνήθως χωνέψει Κατ’ αρχή ο μη διορισμός 105 ατόμων δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση με την οποιαδήποτε μείωση μαθητών.

Για να μη διοριστούν 105 καθηγητές έπρεπε οι μαθητές να είχαν μειωθεί τουλάχιστο κατά 1500. Με δειγματοληπτικό έλεγχο που έχουμε κάνει τέτοιος μεγάλος αριθμός δεν υφίσταται.

Συνεπώς το ΥΠΠ μας δουλεύει και η όπως πάντα “καλόπιστη” και “δεκτική” σε όλα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ τα κάνει όλα γαργάρα. Όμως αν υπήρχε σθεναρή και αποτελεσματική ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ έπρεπε να είχε ζητήσει από τους προγραμματιστές μέλη της ΟΕΛΜΕΚ να της στείλουν αναλυτικά στοιχεία μαθητών και τμημάτων ανά σχολείο ώστε να μπορούσε να μιλούσε με στοιχεία και να μην την πιάνει ψιλό γαζί το ΥΠΠ. Πάντως ως ΝΕΑ ΠΝΟΗ το είχαμε από τον περασμένο Απρίλη ζητήσει στα πλαίσια του προγραμματισμού της νέας σχολικής χρονιάς. Αλλά που τέτοια διάθεση και δυνατότητα;


Σε παλιομοδίτες, νωχελικούς και βαριατημένους συνδικαλιστές αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα. Καλά τον Ταλιαδώρο και την ΑΛΛΑΓΗ τους γνωρίζουμε...Οι άλλοι της Γραμματείας που ειλικρινά βρίσκονται;

Έχουμε πραγματικά απορία και καμό να μάθουμε.

Η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι ο ρόλος της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ είναι η αναχαίτιση και εξασθένιση των οποιοδήποτε αντιδράσεων της βάσης μέσα από την ύπνωση και ολική νάρκωση. Καμιά απολύτως ελπίδα. Κυριολεκτικά καμιά !

Απαιτείται συμμετοχή της ΟΕΛΜΕΚ στο παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στις εκποιήσεις

22 συντεχνίες, οργανώσεις και σωματεία έχουν εξαγγείλει την πραγματοποίηση παλλαϊκής κινητοποίησης ενάντια στις εκποιήσεις. Είναι ο ίδιος φορέας ο οποίος στις 14 Δεκεμβρίου 2013 είχε πραγματοποιήσει παρόμοια κινητοποίηση ενάντια στην τρόικα και τις πολιτικές της λιτότητας.

Η ΟΕΛΜΕΚ τότε ενώ είχε αρχικά δηλώσει συμμετοχή αποχώρησε την τελευταία στιγμή μετά από παρέμβαση και έντονου διαβήματος του προεδρικού προς τον νυν πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ . Την παρέμβαση του προεδρικού στα εσωτερικά της ΟΕΛΜΕΚ είχαν υιοθετήσει τότε η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ και η ΔΗΚΙ προσφέροντας προφανώς εκδούλευση σε Ταλιαδώρο και προεδρικό.

Ελπίζομε τούτη τη φορά η ΟΕΛΜΕΚ να αποδεσμευτεί από δορυφορικές εξαρτήσεις και ιδιοτελείς σκοπιμότητες κάποιων μελών του ΚΔΣ και να αποφασίσει υπερ της συμμετοχής της οργάνωσης στην παλλαϊκή κινητοποίηση. Και η έκκληση δεν είναι μόνο στις κινήσεις ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ και ΔΗΚΙ αλλά και τα ανήκοντα στην φιλο-κυβερνητική ΑΛΛΑΓΗ μέλη του ΚΔΣ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ