2014-08-11 18:21:19
Φωτογραφία για ΑΜΠΙΝΤΑΛ : ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου αμέσως μετά την σημερινή του παρουσίαση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Ο μεγάλος Γάλλος αμυντικός με την τεράστια καριέρα τόσο με την εθνική Γαλλίας όσο και σε συλλογικό επίπεδο, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι… κορεσμένος από τρόπαια, και όταν αυτό συμβεί θα... αποσυρθεί. 

Αρχικά ο Αμπιντάλ ξεκίνησε τις δηλώσεις το αναφερόμενος στη μεταγραφή του, αλλά και στο φιλικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (13/8) στο «Γ. Καραϊσκάκης» του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν στη Unicef:

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου. Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου, τις γνώσεις και να συμβάλλω από την πλευρά μου προς αυτή την κατεύθυνση.

Θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Μαρινάκη. Θα δώσω τα πάντα και θα ιδρώσω την φανέλα. Είμαι διπλά χαρούμενος που η UNICEF έχει στο επίκεντρό της τα παιδιά και που βρίσκομαι μετά την Μπαρτσελόνα σε μια ακόμη ομάδα που έχει αυτή την φιλανθρωπική δράση».


Ερωτηθείς για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό με δεδομένο ότι έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια στην καριέρα του ο Αμπιντάλ απάντησε:

«Έχω κερδίσει πολλά τρόπαια, αλλά και εδώ θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Είμαι 34 ετών και έχω ακόμη πολλή όρεξη για δουλειά. Δεν είμαι κορεσμένος. Πιστέψτε με όταν σταματήσω να έχω όρεξη θα εγκαταλείχω την ενεργό δράση, αλλά αυτό δεν ισχύει τώρα. Θέλω να βάλω το δικό μου λιθαράκι και ξέρω ότι είμαστε νέα ομάδα, αλλά θέλω να συμβάλω με την εμπειρία μου. Πάντα ψάχνω τη νίκη, είμαι επαγγελματίας, μου αρέσει η δουλειά μου, αλλά έχω πολλή όρεξη για δουλειά. Θα αποσυρθώ όταν δεν έχω όρεξη".

Όταν ρωτήθηκε για το αν θέλει να πανηγυρίσει την κατάκτηση κι άλλου ευρωπαϊκού τροπαίου, απάντησε: 

«Γιατί όχι και με τη νέα μου ομάδα να ζήσω τέτοιες στιγμές.

Για το αν είναι από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του όταν οι συμπαίκτες του του έδωσαν να σηκώσει στο Γουέμπλεϊ πρώτος το Champions League και αν πιστεύει ότι θα πάρει και άλλο ευρωπαϊκό στην καριέρα του:

«Ναι, το 2011 έζησα μια πολύ μεγάλη στιγμή. Είμαι πάρα πολύ τυχερός που ήμουν μέλος μια τόσο μεγάλης ομάδας και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την κίνηση των συμοπαικτών του. γιναν και άλλα πολλά στα παρασκήνια τότε, που δεν τα είδατε εσείς. Γιατί όχι και με τη νέα μου ομάδα να ζήσω τέτοιες στιγμές. Αλλά δεν με νοιάζει ατομικά να το κάνω αυτό, αλλά μέσω της δουλειάς».

Για τις εντυπώσεις του από τον Ολυμπιακό και για όλο τον κόσμο που συνάντησε στις ΗΠΑ, τόνισε:

«Όπως σας είπα και πριν, είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στον Ολυμπιακό. Ένας από τους λόγους που ομορφαίνει το επάγγελμά μας, είναι πολύ δίνουμε χαρά στον κόσμο. Θέλω να μάθω ελληνικά, αν και είναι δύσκολο. Όσο για το δεύτερο σκέλος, εξεπλάγην που συνάντησα τόσους φίλους του Ολυμπιακού και στην Αμερική. Όπου και αν πηγαίνουμε, να έχουμε αυτή την αγάπη από τον κόσμο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ