2014-08-12 12:40:28
Φωτογραφία για ΡΕΚΟΡ... ΝΒΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ!
Οι οικονομικές απολαβές του Κώστα Παπανικολάου στο Χιούστον του δίνουν ένα ρεκόρ στο NBA πριν καν αγωνιστεί και δείχνουν την πίστη που υπάρχει από τις «ρουκέτες» προς το πρόσωπο του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα 4,8 εκατ. δολάρια που προβλέπει το συμβόλαιο του για τον πρώτο χρόνο, έστω και αν δεν θα εισπράξει όλο το ποσό, μιας και πέραν της εφορίας θα καλύψει και το 50% το NBA-out του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα, ύψους 1 εκατ. ευρώ, τον καθιστά… ρέκορντμαν. Και αυτό γιατί ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού θα ΄χει το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί ποτέ από επιλογή δευτέρου γύρου στα ντραφτ. Για όσους το αγνοούν, ο Παπανικολάου ήταν νούμερο 48 από τους Νικς το 2012!

Ετσι ο «Παπ» ξεπέρασε τα 4,1 εκατ. δολάρια του Νίκολα Πέκοβιτς με τους Τίμπεργουλβς το 2010. Ναι, τότε που είχε αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.


Συν τοις άλλοις από τους Ελληνες NBA-er είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος. Και για να το καταδείξουμε, ιδού τα ποσά… Ο Κώστας Κουφός θα εισπράξει για την ερχόμενη σεζόν από τους Γκρίζλις 3 εκατ. δολάρια, ο Νικ Καλάθης μόλις 816.000 δολάρια από την ίδια ομάδα, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τους Μπακς 1,87 εκατ.

Οσο για το πώς αποδεικνύεται η πίστη στο ταλέντο του από τους Ρόκετς; Η απάντηση είναι απλή. Είναι ο 5ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ομάδα του Χιούστον, πίσω μόνο από τους Ντουάιτ Χάουαρντ (21,4 εκατ. δολάρια για τη σεζόν 2014/15), Τζέιμς Χάρντεν (14,7 εκατ.), Τρέβορ Αρίζα (8,6 εκατ.) και Λουίς Σκόλα (6,5 εκατ.) και μπροστά από τον… έκτο Αλόνζο Γκι (3,2 εκατ.).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ