2014-08-12 16:50:28
Φωτογραφία για ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΤΗ... ΝΑΠΟΛΙ ΕΝΟΨΕΙ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα "mundodeportivo.com", η οποία κάνει εκτενή αναφορά στους επόμενους αντιπάλους της Μπιλμπάο. Ο ένας είναι ο Ολυμπιακός και ο άλλος η Νάπολι.

Τους Ιταλούς η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα τους αντιμετωπίσει για τα πλέι οφ του Champions League, άρα, η επιλογή του Ολυμπιακού για αντιπάλο στο αυριανό φιλικό παιχνίδι, μόνο τυχαία δεν πρέπει να είναι.

Αφενός ο Θρύλος είναι ομάδα επιπέδου Champions League και αφετέρου έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη Νάπολι σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αμφότερες οι ομάδες, έχουν έντονο το ισπανικό στοιχείο. Είτε στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού τους είτε των παικτών που έχουν αγωνιστεί στην Ισπανία.

«Ο Ολυμπιακός και η Νάπολι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δύο παραδείγματα του ισπανικού ποδοσφαίρου. Στον πάγκο υπάρχουν ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό και ο Μπενίτεθ στη Νάπολι. Στην άμυνα υπάρχουν επίσης κοινά στοιχεία. Ο Αλμπιόλ είναι στην άμυνα των Ιταλών, ενώ ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί με τον Μποτία, που έχει παίξει σε Έλτσε και Σεβίλλη, αλλά και με τον Αμπιντάλ. Μάλιστα, υπήρχε και ο Τόρες», γράφει το δημοσίευμα και συνεχίζει την αναφορά του.


«Στην επίθεση της Νάπολι δεσπόζει ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ενώ ο Ολυμπιακός έχει στραφεί στην ίδια κατεύθυνση, καθώς στηρίζεται στον Σαβιόλα, που αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα. Οι ομοιότητες συνεχίζονται, αφού στα γκολπόστ οι Ιταλοί έχουν τον Πέπε Ρέινα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει τον πρώην πορτιέρο της Σαραγόσα, τον Ρομπέρτο. Όσον αφορά στον Φουστέρ που αποκτήθηκε από τη Βιγιαρεάλ, αποτελεί παίκτη κλειδί της ομάδας του Ολυμπιακού».

Τέλος, γίνεται αναφορά και σε ένα άλλο σημείο το οποίο έχει κάνει τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει. «Οι ομοιότητες, ωστόσο, δεν υπάρχουν μόνο στα ονόματα των ομάδων και τους προπονητές. Αμφότερες οι ομάδες αρέσκονται στο επιθετικό παιχνίδι, με έμφαση στην πίεση και την ταχύτητα στα τελευταία μέτρα. Ένας τρόπος ανάπτυξης που τους επέτρεψε να λάμψουν στο Champions League. Παρόλο που η Νάπολι αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, ο Ολυμπιακός είπε αντίο στο δεύτερο γύρο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ