2014-08-13 06:17:34
Φωτογραφία για Πολλά τα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο του 10χρονου στη Μύκονο
Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκαλεί ο τραγικός θάνατος ενός 10χρονου παιδιού το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. Τα περισσότερα εξ αυτών συμπυκνώνται στο αν και κατά πόσο τηρούνταν οι προδιαγραφές ασφαλείας για τα θαλάσσια παιχνίδια και υπηρεσίες που νοικιάζονται στους λουόμενους.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό στη Ρόδο, όταν 13χρονο κορίτσι, το οποίο επέβαινε σε τζετ σκι μαζί με τον 50χρονο πατέρα της, τραυματίστηκε σε παραλία κοντά στην περιοχή Κόσκινου.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως το παράδειγμα ότι αρκετοί επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο των αθλημάτων αναψυχής στη θάλασσα ενοικιάζουν jet ski σε ανήλικους, αλλά και σε ενήλικους - καθώς και άλλα ταχύπλοα σκάφη -, χωρίς να ελέγχουν αν ο υποψήφιος χειριστής διαθέτει δίπλωμα ταχυπλόου, το οποίο είναι απαραίτητο.

Το τραγικό περιστατικό της Μυκόνου συνέβη μπροστά στα μάτια των γονιών του 10χρονου αγοριού. Η οικογένεια άφησε για λίγες ημέρες την Αθήνα προκειμένου να περάσει τις διακοπές μαζί με συγγενείς και φίλους στο σπίτι που διατηρούν στο Καλό Λιβάδι.


Η μοίρα όμως έμελλε να παίξει το δικό της παιχνίδι και να μετατρέψει τις ανέμελες παιδικές στιγμές του αγοριού σε τραγωδία.

Στο μεταξύ, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ο 10χρονος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Δευτέρας στην παραλία Καλό Λιβάδι.

Το αγόρι ζήτησε από τους γονείς του να κάνει θαλάσσια σπορ. Οι πληροφορίες λένε πως ενώ βρισκόταν στη φουσκωτό καναπέ έπεσε στο νερό.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι, ενώ βρισκόταν στο νερό το τραυμάτισε θανάσιμα το ταχύπλοο στην προσπάθεια του χειριστή του να εντοπίσει το παιδί. Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι χτυπήθηκε από άλλο σκάφος. Στο σημείο βρισκόταν και ναυαγοσώστης όμως παρά τις προσπάθειες δεν κατάφερε να το παρέμβει καίρια και να το σώσει.

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού ειδοποίησε αμέσως το Λιμενικό, άντρες του οποίου έσπευσαν στο σημείο και ανέσυραν νεκρό το παιδί από τη θάλασσα.

Για το συμβάν συνελήφθησαν ο υπεύθυνος για τα θαλάσσια σπορ στη συγκεκριμένη παραλία καθώς και ο χειριστής του ταχυπλόου.

Μετά το σοβαρό συμβάν, η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε με σκάφος στο Κέντρο Υγείας του νησιού ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει το Λιμενικό.

Η δήμαρχος του νησιού, Ειρήνη Γρυπάρη, μιλώντας μετά το περιστατικό ανέφερε ότι το γεγονός έχει "έχει βυθίσει στο πένθος το νησί". Η ίδια πρόσθεσε πως όλα συνέβησαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ διαβεβαίωσε ο 10χρονος, ο οποίος ήταν μοχανοπαίδι, φορούσε προστατευτικό σωσίβιο, ενώ οι μέχρι τώρα ενδείξεις λένε πως η πτώση οφείλεται στον έντονο κυματισμό της θάλασσας.

Από την πλευρά τους, χειριστής και ιδιοκτήτης υποστηρίζουν ότι όλα ήταν νομότυπα.

Επιπλέον, η δήμαρχος του νησιού, Ειρήνη Γρυπάρη υποστήριξε ότι ο εκμισθωτής και ο χειριστής του σκάφους είχαν άδεια λειτουργίας και χειρισμού αντίστοιχα.

Στον εισαγγελέα οι υπεύθυνοι της επιχείρησης

Στον εισαγγελέα Σύρου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου, γα τη χθεσινή τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου, όπου ένας 10χρονος ανήλικος τραυματίστηκε θανάσιμα, στη διάρκεια παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το άτυχο παιδί που συνοδευόταν από συγγενή του, επέβαινε σε ένα φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι σε σχήμα καναπέ και όχι μπανάνας, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Τι λέει η δήμαρχος Μυκόνου για την τραγωδία

«Υπήρχε άδεια για θαλάσσια σπορ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», τόνισε σε τηλεοπτικές της δηλώσεις η δήμαρχος Μυκόνου, Ειρήνη Γρυπάρη, κληθείσα να σχολιάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ένα δεκάχρονο αγόρι στο Καλό Λιβάδι.

«Όσο για τους κανόνες αρμόδιο είναι το λιμεναρχείο που μπορεί να εξετάσει όσα έχουν προκύψει. Φαντάζομαι ότι για να είχε άδεια θα τηρούσε και τους κανόνες», τόνισε ακόμη.

«Λυπάμαι πραγματικά που ένα δεκάχρονο παιδί που πήγε να χαρεί κάνοντας θαλάσσια σπορ και έχασε τη ζωή του. Εχει συγκλονιστεί όλη η κοινωνία της Μυκόνου», πρόσθεσε.

«Από την πρώτη στιγμή ήμουν σε επικοινωνία με τον κ. λιμενάρχη και πήγα και εγώ στο κέντρο υγείας να συμπαρασταθώ στους οικείους. Ήταν ο θείος του παιδιού εκεί, καταβεβλημένος και δεν πίστευε τι είχε συμβεί. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ βαρύ», συνέχισε, προσθέτοντας πως «δεν έχει ξανασυμβεί στο νησί μας να χάσει τη ζωή του ένα παιδί από τα θαλάσσια σπορ».

Πηγές: news - protothema
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ