2014-08-13 18:14:09
Φωτογραφία για Σταθάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» στο ευρώ, «όχι» στο Μνημόνιο
Ο Γιώργος Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει θέμα νομίσματος και πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ «Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσανατολισμένη στην έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και στην εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που θα επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» εκφράζοντας την πεποίθησή του πως «δεν τίθεται θέμα σταθερότητας του ευρώ».

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στις εκλογές του 2012 και στην φοβία που δημιουργήθηκε με αφορμή την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ. «Ήταν μια φοβία που καλλιεργήθηκε το 2012, ούτε τότε υπήρχε, κατά τη γνώμη μου, θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ».

Επίσης αναφέρθηκε και στις πολλές φωνές που ακούγονται στο εσωτερικό του κόμματος. “Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει κόμμα με πολλές φωνές”, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν τον εμπόδισε, από ένα κόμμα του 4%, να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, “δεν θα τον εμποδίσει να γίνει και κυβέρνηση“.


Για την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι σταθερή τα τελευταία χρόνια: «Ναι στο ευρώ, όχι στο Μνημόνιο. Αυτή είναι η πάγια στρατηγική μας. Το πρόβλημα δεν προκύπτει από το νόμισμα, ούτε θεραπεύεται από το νόμισμα. Το πρόβλημα προκύπτει από την εφαρμογή μιας πολιτικής, η οποία, εκ του αποτελέσματος, έχει αποτύχει πλήρως”.

Στο ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η Κουμουνδούρου θα επιδιώξει “την ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση μεγάλης πλειοψηφίας, η οποία θα εφαρμόσει μια στρατηγική εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο”, ενώ απέρριψε τις προτάσεις για επαναλαμβανόμενες εκλογές έως ότου επιτευχθεί αυτοδυναμία λέγοντας “η εντολή των πολιτών θα είναι δεδομένη, αυτή θα σεβαστούμε και σε αυτή θα δουλέψουμε για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης με τις προδιαγραφές του ΣΥΡΙΖΑ”.

Τέλος, απέρριψε ” το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού “έχουν στρατηγικά τοποθετηθεί υπέρ της μνημονιακής πολιτικής. Αυτή η στρατηγική καθιστά και τις δύο δυνάμεις εκτός συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ