2014-08-15 18:05:15
Φωτογραφία για Περνάει τη Ζίμπρου έτσι ο ΠΑΟΚ, όμως φωνάζει για μεταγραφική ενίσχυση
Έπειτα από την ολοκλήρωση των φιλικών αγώνων προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, το πρόσημο που μπορεί να μπει για την ομάδα που «χτίζει» ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι θετικό, όμως στον απολογισμό γίνονται εμφανή και ορισμένα… κενά που πρέπει να καλυφθούν ώστε να συμπληρωθεί το παζλ.

Ο Γιώργος Παναγιωτίδης καταγράφει στο thestival.gr τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ο Δικέφαλος ενόψει της νέας σεζόν, συμπεραίνοντας πως θα αποκλείσει εύκολα ή δύσκολα τη Ζίμπρου Κίσιναου και θα προκριθεί στους ομίλους του Europa League, ωστόσο έχει μερικές τρανταχτές αδυναμίες και δείχνει ξεκάθαρα πως χρειάζεται ορισμένες μεταγραφές σε συγκεκριμένες θέσεις όπου «πονάει», ώστε να ενισχυθεί το σύνολο που παρουσιάζει.

Το θετικό

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, καταρχήν, το σημείο αναφοράς του φετινού ΠΑΟΚ φαίνεται πως θα είναι η καλή ανασταλτική λειτουργία και η μαχητικότητα. Τουλάχιστον σε αυτά μας έδειξε πως βασίζεται στα φιλικά και κυρίως σε αυτά που έδωσε με ισχυρούς αντιπάλους (Νάπολι, ΚΠΡ, Ίντερ). Δείχνει μια συμπαγής ομάδα με μέταλλο, που ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο και παρουσιάζεται ανταγωνιστική με σαφείς προσανατολισμούς.


Το αρνητικό

Από κει και πέρα βέβαια, αυτό που φαίνεται να λείπει από τον ΠΑΟΚ του Άγγελου είναι η δημιουργικότητα και η φαντασία στο επιθετικό παιχνίδι. Στο χθεσινό φιλικό της Τούμπας ο Δικέφαλος πάλεψε στα ίσα μια ομάδα του μεγέθους της Ίντερ, την περιόρισε αισθητά με την συνοχή του στον αμυντικό τομέα, όμως δυσκολεύτηκε στο να φτιάξει φάσεις. Πράγματα δηλαδή που είδαμε και στα υπόλοιπα δυνατά του τεστ.

Μαχητικότητα και... Μαντούρο

Το θετικό στοιχείο που βγάζουν οι «ασπρόμαυροι» είναι επίσης η μαχητικότητα, καθώς νεαροί και έμπειροι έχουν πάθος και τρέχουν ασταμάτητα στα μεγαλύτερα διαστήματα των αναμετρήσεων. Γεγονός που πιστώνεται στον προπονητή της ομάδας, αλλά οφείλεται και στην διάθεση των παικτών.

Επιπλέον, θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στην… μετάλλαξη του Μαντούρο που όχι απλά έπεισε πως αξίζει να παραμείνει στο ρόστερ ενώ αρχικά δεν υπολογίζονταν, αλλά βάζει υποψηφιότητα για να γίνει ο στυλοβάτης της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ, παρουσιάζοντας στοιχεία ενός ποιοτικού χαφ με έφεση στις ορθές μεταβιβάσεις.

Οι θέσεις που υστερεί και χρειάζεται μεταγραφές

Ας πάμε τώρα στα αρνητικά… Ο ΠΑΟΚ θέλει ξεκάθαρα τρεις ουσιαστικές μεταγραφές ώστε να καλύψει τις αδυναμίες που έχει φανερώσει μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, έχει έλλειψη στη θέση του κεντρικού αμυντικού, όπου χρειάζεται έναν στόπερ-ηγέτη που θα κλείσει τρύπες στην άμυνα και θα μπορεί να προωθεί με ακρίβεια το παιχνίδι της ομάδας. Ακόμη και στο «3-5-2» που δείχνει να εφαρμόζει ο Άγγελος Αναστασιάδης, Σκόνδρας και Τζαβέλλας μπορεί να ανταποκρίνονται σχετικά καλά ως οι δύο ακραίοι στο κέντρο της άμυνας, όμως χρειάζεται μία «κολώνα» που θα στηρίξει στιβαρά την άμυνα του Δικεφάλου.

Μία θέση στην οποία επίσης υστερεί το σύνολο των «ασπρόμαυρων» είναι αυτή του αριστερού χαφ-εξτρέμ, εκεί όπου είναι πιθανό να αποκτηθεί ο Τζαμέλ Αμπντούν. Παίκτης ο οποίος έχει τα στοιχεία που λείπουν από την ομάδα του ΠΑΟΚ και ίσως αποτελέσει καλή προσθήκη που θα δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Επιπρόσθετα, απαραίτητος φαίνεται να είναι, εάν ο ΠΑΟΚ θέλει να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω, και ένας δημιουργικός χαφ που θα έρθει να δέσει με την θετικότατη ως τώρα ανασταλτική λειτουργία και θα προσφέρει το κάτι περισσότερο στον επιθετικό τομέα, ώστε να βρίσκει πιο εύκολα ο ΠΑΟΚ τον τρόπο να απειλεί τις αντίπαλες άμυνες και να καταφέρνει να σκοράρει. Διότι στο ελληνικό πρωτάθλημα και ιδίως στα εντός έδρας ματς θα συναντά κυρίως κλειστές άμυνες τις οποίες θα πρέπει να βρίσκει τρόπο να ανοίξει ώστε να παίρνει αποτελέσματα.

Τα συμπεράσματα

Συνοψίζοντας, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως βρίσκεται σε αρκετά καλό βαθμό ετοιμότητας στην πρόβα τζενεράλε με την Ίντερ. Έτσι στα παιχνίδια με τη Ζίμπρου λογικά δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα για να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων, λαμβάνοντας υπόψη και την θεωρητικά χαμηλή δυναμική των Μολδαβών. Παρόλα αυτά απαιτείται ενίσχυση αν θέλει να διορθώσει κάποιες αδυναμίες του και να εμφανιστεί ακόμη πιο βελτιωμένος στη συνέχεια της σεζόν, της οποίας οι επίσημες υποχρεώσεις αρχίζουν την ερχόμενη Πέμπτη.

Υ.Γ. 1: Θετικό μήνυμα για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ η παρουσία περίπου 17.000 φιλάθλων της ομάδας στις κερκίδες της Τούμπας, παραμονή 15Αύγουστου με αφόρητη ζέστη, για ένα φιλικό και η όμορφη ατμόσφαιρα. Τα διαρκείας βέβαια δεν έχουν ξεπεράσει τις 7.000. Ο κόσμος λοιπόν δείχνει να έχει την όρεξη για στήριξη με βάση τη χθεσινή εικόνα στις εξέδρες, αναζητεί ωστόσο ίσως να δει πως αλλάζουν και μερικά πράγματα ακόμη.

Υ.Γ.2: Νέος πρόεδρος της ΠΑΕ και τυπικά ο Αγγελίδης από τη χθεσινή ημέρα. Νέα εποχή για τον ΠΑΟΚ; Θα δείξουν οι πράξεις και ο χρόνος Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ