2014-08-16 03:27:06
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι 6 πιο ακριβοί δρόμοι στον κόσμο!
Δείτε τα στέκια των πλουσίων και διασήμων εδώ και χρόνια Οι κοινωνίες πάντα έλκονται από τη γοητεία και την αίγλη του πλούτου. Αυτό δεν είναι ένα νέο φαινόμενο καθώς μερικοί από αυτούς τους δρόμους που ακολουθούν, είναι στέκια πλουσίων και διάσημων, για εκατοντάδες χρόνια.

Οι υπολογισμοί για το κόστος των δρόμων στον κατάλογο αυτό, έχουν γίνει με βάση τη μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο γης. Για παράδειγμα η μέση τιμή στο κέντρο του Μαϊάμι είναι 26,5 δολάρια ανά m2, ενώ ο πιο ακριβός δρόμος του κόσμου είναι στα 120.000 δολ. για το ίδιο ποσό της γης. Φυσικά, μαζί με την τεράστια χρηματική αξία, τα σπίτια σε αυτούς τους δρόμους εξακολουθούν να διαθέτουν πολλές κρεβατοκάμαρες, πισίνες, γήπεδα τένις και φυσικά, χώρους για ιδιωτικά ελικόπτερα και σκάφη αναψυχής.

Δείτε τους πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου.

6. Avenue Montaigne, Παρίσι: 26.000 δολ./ m2

Οι οίκοι Dior, Chanel, Louis Vuitton και Ralph Lauren έχουν καταστήματα εδώ. Ωστόσο, κάποιοι πληρώνουν το τίμημα όπως το κοσμηματοπωλείο Harry Winston που βρίσκεται εκεί και έπεσε θύμα κλοπής το 2008 και κοσμήματα αξίας 108 εκατ. δολ. κατασχέθηκαν. Ακόμα και με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, το μέσο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο γης, παραμένει εντυπωσιακό.


5. Fifth Avenue, Νέα Υόρκη: 28.000 δολ./ m2

Η Fifth Avenue, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, σταθερά, κατατάσσεται ως ένας από τους πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ της 49ης και της 59ης οδού, υπάρχουν αμέτρητες μπουτίκ σχεδιαστών, όπως η Saks Fifth Avenue, η Bergdorf-Goodman, η Louis Vuitton και η Prada, και κοσμηματοπωλεία όπως τα Bulgari και τα Tiffany. Έχει μερικά από τα πιο πολυτελή αρχοντικά σε όλη την πόλη της Νέας Υόρκης. Πολλές από αυτές τις πρώην κατοικίες έχουν γίνει τώρα μουσεία όπως το The Met και το Guggenheim.

4. Ostozhenka, Μόσχα: 29.000 δολ. / m2

Σχετικά λιτός σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενους δρόμους και γνωστός ως «Golden Mile» με έντονη δραστηριότητα, με μοντέρνα διαμερίσματα και γραφεία που κατασκευάζονται σε όλο το μήκος του δρόμου. Ωστόσο, ο δρόμος αυτός, διαθέτει κάποια από τα ωραιότερα δείγματα της Art-Nouveau και της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και τον υπέροχο Καθεδρικό ναό του Χριστού της Μόσχας.

3. Romazzino Hill, Σαρδινία: 32.900 δολ. / m2

Αμέτρητες διασημότητες και επιχειρηματίες έχουν βρεθεί εδώ, στα πολυτελή ξενοδοχεία, όπως το Cala di Volpe και το Romazzino καθώς και στις αμμώδεις παραλίες με τη λευκή άμμο και τις αποκλειστικές λέσχες γιοτ.

2. Chemin de Ruth, Γενεύη: 37.000 δολ./ m2

Με εκπληκτική θέα πάνω από τη λίμνη της Γενεύης και τις ελβετικές Άλπεις και ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι τιμές των ακινήτων για το Chemin de Ruth είναι τόσο υψηλές. Πολλά από τα αρχοντικά σε αυτό το δρόμο έχουν διαμορφωμένους κήπους, τεράστιες πισίνες και όμορφα σχεδιασμένες αρχιτεκτονικες προσόψεις. Πέντε ακίνητα σε αυτό το δρόμο πωλούνταν για περισσότερα από 13.1 εκατ. δολ. μεταξύ 2008 και 2010, ενώ η τιμή ρεκόρ για ένα σπίτι σε αυτό το δρόμο ήταν 36 εκατ. δολ.

1. Paterson Hill, Σινγκαπούρη: 42.500 δολ./ m2

Είναι μια περιοχή γεμάτη με μπουτίκ σχεδιαστών και βραβευμένα με αστέρια Michelin, εστιατόρια. Το πιο ακριβό οίκημα στο δρόμο αυτό, είναι το μοντέρνο και κομψό Marq, το οποίο έχει ιδιωτική πισίνα με θέα την πόλη για κάθε διαμέρισμα καθώς και βελούδινους εσωτερικούς χώρους, σχεδιασμένους από τους Hermès. Ο συνιδρυτής του Facebook, Eduardo Saverin, ζει εδώ.
πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ