2014-08-16 06:50:07
Φωτογραφία για Διακοπές με άλλα ζευγάρια: Τι πρέπει να κάνετε για να περάσετε (όλοι) καλά!
Το συζητούσατε αρκετό καιρό και τελικά το αποφασίσατε: να μοιραστείτε τις διακοπές σας με ένα ή (ακόμη πιο… ενθουσιασμένα) με δύο ζευγάρια ακόμη. Σκεφτήκατε ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να μοιραστείτε κάποια έξοδα, συνδυάζοντας οικονομικές διακοπές και δυο ανθρώπους που γνωρίζετε καλά, να λέτε μια κουβέντα (βρε αδελφέ!).

Αν μάλιστα τα συγκεκριμένα ζευγάρια είναι φίλοι σας από παλιά ή άνθρωποι με τους οποίους θεωρείτε ότι έχετε αρκετά κοινά και δεν θα πλήξετε στιγμή, έχετε μια σιγουριά ότι η διασκέδαση είναι εξασφαλισμένη και θα τα περάσετε πολύ όμορφα, μοναδικά, σαν σκηνή βγαλμένη από τα «Φιλαράκια».

Ωραία εικόνα, ωραία όλα, αλλά τώρα κάνε ένα βήμα πίσω, βγάλε ένα μικρό κάτι από τον ενθουσιασμό που κατάφερες να χωρέσεις στις βαλίτσες σου και σκέψου λίγο πρακτικά, για να μη χρειαστεί σ’ αυτές τις διακοπές να «θυσιάσεις» έναν (ή και περισσότερους) αγαπημένο σου φίλο ή φίλη στο όνομα της ιδιωτικής σου γαλήνης.


Γιατί, καλώς ή κακώς, αν δεν φας κι αν δεν πιεις μαζί του, τον φίλο σου δεν τον ξέρεις, τουλάχιστον όχι τόσο, όσο θα έπρεπε για να μην παίξουν τα νεύρα σου.

Να, λοιπόν, μερικά… ψιλοπράγματα που πρέπει να γνωρίζεις – και εσύ και ο καλός σου – για να φύγετε από το νησί (το βουνό, το χωριό, όπου καλά διαλέξετε τελοσπάντων), χωρίς να χρειαστεί να «σκοτωθείτε» και να μην ξαναμιλήσετε ποτέ.

- Ωραία, λοιπόν, είστε ζευγάρια σε διακοπές. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ιδιωτικές σας στιγμές αρχίζουν και τελειώνουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διαμένετε. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα, μαζί. Με τον τρόπο σου, άσε να εννοηθεί ότι, ναι, είστε παρέα σε διακοπές, αλλά ένα μεσημέρι, ένα απόγευμα, ένα βράδυ, μια ολόκληρη μέρα (ή ένα διήμερο), αν το θελήσετε το θέλετε μόνο δικό σας. Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε παντού «παρεούλα», λες και είστε σχολική εκδρομή. Θέλετε τον χώρο σας και πολύ σύντομα θα εκτιμήσουν ότι αφήνετε άλλο τόσο και για εκείνους.

- Αν η «σύνθεση» της παρέας είναι «εκρηκτική», μη νιώσεις ούτε μια στιγμή ότι πρέπει να κάνεις τον «πυροσβέστη» για να… σβήνεις τις ξένες φωτιές. Αν κάποιος έχει όρεξη για κοντρίτσες και για καβγάδες καλοκαιριάτικα, απλώς του αφήνεις τον χώρο να πράξει όπως θέλει. Στην περίπτωση που δεν κρατάει… κουζινομάχαιρο, άσ’ τον να τσακωθεί, να φωνάξει, αν το θέλει ακόμη και να εγκαταλείψει το νησί. Δεν πήγατε διακοπές για να χαλάσετε τις καρδιές σας. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν και οι άλλοι, τόσο καλύτερο για όλους.

- Αν τα άλλα ζευγάρια δεν είναι ιδιαιτέρως «εκδηλωτικά», εσένα αυτό δεν σε απασχολεί. Κα-θό-λου! Μη «σκαλώσεις» από τα περίεργα βλέμματα και μην υιοθετήσεις συμπεριφορά… κοσμοκαλόγριας, επειδή οι άλλοι δεν φιλιούνται, δεν αγκαλιάζονται, δεν αγγίζονται καν δημοσίως. Εσύ, θα κάνεις αυτό που θέλεις και αυτό που αισθάνεσαι, το οποίον σημαίνει ότι αν νιώθεις ότι θες να τον αρπάξεις και να τον πνίξεις στα φιλιά, στη μέση του σοκακιού, θα το κάνεις και θα πουν κι ένα τραγούδι.

- Διακοπές με άλλα ζευγάρια σημαίνει «αμοιβαίες υποχωρήσεις». Αμοιβαίες, λέμε. Πράγμα που σημαίνει ότι αν εσένα δεν σ’ αρέσει ένα συγκεκριμένο εστιατόριο, ένα club ή μία δραστηριότητα, δεν θα υποχωρείς συνεχώς, προκειμένου να μη χαλάσεις το χατίρι κανενός και το –γενικότερο- ευχάριστο κλίμα. Με ευγένεια, αλλά σταθερά, εξήγησε ότι είναι η σειρά σου και την επόμενη φορά, απλώς μην πας.

- Επίσης, διακοπές σημαίνει αμέτρητες ρομαντικές στιγμές με τον σύντροφο σου, χωρίς ενοχλητικές και αδιάκριτες διακοπές. Γι’ αυτό καλό θα είναι, με κομψό τρόπο, όχι με το… ρολόι στο χέρι, αλλά απολύτως κατηγορηματικά, να ξεκαθαρίσεις ότι δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Το να «κουβαλιούνται» φίλοι με μπύρες στα χέρια, απροειδοποίητα και σε ακατάλληλες ώρες είναι κάτι που μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Και επειδή, κάτι το χαλαρό πρόγραμμα, κάτι το γεγονός ότι το δωμάτιο ξενοδοχείου ή ο ξενώνας μοιάζει να μην κουβαλάει τους περιορισμούς ενός κανονικού σπιτιού, από εκεί που είστε δυο, σε καθημερινή βάση θα βρίσκεστε 4. Βάλε φρένο και «ωράριο», για να μη χρειαστεί ούτε να εκνευριστείς ούτε να χαλάσεις την ατμόσφαιρα.

- Αν με την κοπέλα ή τις κοπέλες από τα άλλα ζευγάρια, είστε φίλες, μην ξεχαστείς στις ατέλειωτες γυναικοκουβέντες και στις αμέτρητες ώρες στην παραλία, χωρίς άντρες πάνω από το κεφάλι σας. Κοινώς, μην ξεχνάς τον αγαπημένο σου, επειδή έχεις μια ευκαιρία παραπάνω να χαρείς την παρέα της κολλητής σου, γιατί και άλλες κυκλοφορούν παρέα με τις κολλητές και «εντοπίζουν» τους μοναχικούς (και ψιλο-παρατημένους στην τύχη τους) τύπους, με μία ματιά.

Κατά τα λοιπά, χαμογέλα πλατιά, πέρνα καλά και θυμήσου ότι αν αποφύγεις και όλα εκείνα που ξέρεις ότι θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μία δυσάρεστη συζήτηση, θα περάσεις αξέχαστα. Ακόμη, κι αν «σκάσει» καμιά παρεξηγησούλα, κανά «πειραγματάκι», τίποτα μουτράκια, να θυμάσαι ότι όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και ότι ο άνθρωπος είναι περίεργο ον και μπορεί να τσακωθεί ακόμη και με τον εαυτό του που λέει ο λόγος. Με θετική διάθεση και σωστά «όρια», θα περάσεις τέλεια και θα γυρίσεις πίσω μόνο με υπέροχες φωτογραφίες και αναμνήσεις!
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ