2014-08-16 09:46:50
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με δημοσίευμα της γερμανικής Bild, περί τεμαχισμού και πώλησης του ΟΑΕΔ. «Με αφορμή δημοσίευμα περί δήθεν τεμαχισμού και δήθεν πώλησης του ΟΑΕΔ, υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ αλλά και στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης  είναι η προστασία του δημοσίου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ανέργων αποτελεί  αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους. Το δημοσίευμα είναι απολύτως ανυπόστατο».

Οι δανειστές μυρίστηκαν προφανώς χρήμα, άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί το ξαφνικό ενδιαφέρον τους για τον ΟΑΕΔ, αλλά και για το ΙΚΑ. Η υπόθεση με τον ΟΑΕΔ ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από σχετικό δημοσίευμα της Bild όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα τεμαχιστεί σε κομμάτια και κάποια από αυτά θα δοθούν σε ιδιώτες επενδυτές.

Κατά πολύ περίεργο τρόπο, όπως είδαμε, το δημοσίευμα διαψεύστηκε από το… ΠΑΣΟΚ! Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση ούτε το Μαξίμου, ούτε το υπουργείο Εργασίας
. Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση! Το ερώτημα που εύλογα έρχεται στο μυαλό είναι: Από που κι ως που απαντά το ΠΑΣΟΚ; Είναι γνωστό πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και επειδή ο «φιλέλληνας» και φιλέσπλαχνος κ. Γιούνκερ προσφάτως υποσχέθηκε πάνω από 300 δισεκ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ευρώπη αντιλαμβάνεστε ότι τα λεφτά είναι πολλά! Τα χρήματα που κατ΄ αναλογία θα έρθουν στην Ελλάδα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι προφανές ότι θα περάσουν μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αυτά τα προγράμματα πρέπει πάση θυσία να τα διαχειριστούν ιδιώτες για προφανείς λόγους. Συνεπώς γίνεται κατανοητό για ποιους λόγους η τρόικα πιέζει για τον τεμαχισμό του ΟΑΕΔ!

Για παρόμοιους λόγους που έχουν να κάνουν με το κέρδος οι δανειστές ζητούν επιτακτικά την ανάθεση των οφειλών που έχουν επιχειρηματίες και ιδιώτες σε εισπρακτικές εταιρείες. Το σενάριο αυτό είναι καταστροφικό αφού ο επενδυτής δεν θα έχει καμία απολύτως κοινωνική ευαισθησία ούτε για την ασφάλιση, ούτε για την περίθαλψη, ούτε για το ποσό της σύνταξης που θα δικαιούσαι. Κάτι τέτοιο βέβαια αγγίζει τα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας αφού η σύνταξη είναι εγγυημένη από το κράτος όπως ορίζει ο Συνταγματικός νομοθέτης. Η κυβέρνηση, λένε, αμύνεται περί πάτρης. Προσπαθεί, λένε, να πείσει την τρόικα πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Αξίζει όμως να σημειώσουμε πως όσες φορές η κυβέρνηση αρνήθηκε για κάποια εμμονή της τρόικα, τελικά η πρόταση πέρασε. 

Πάντως είναι προφανές πως όσοι έλεγαν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη, μάλλον έχουν δίκιο. Κρατηθείτε γιατί θα δούμε πολλά ακόμη! Το τέλος του κράτους πρόνοιας είναι πλέον μια οδυνηρή πραγματικότητα.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ