2014-08-17 00:27:48
Φωτογραφία για ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΚΚ
Η Ερούχ χόρεψε στο πνεύμα της 15/8

Με μεγάλο ενθουσιασμό και με συμμετοχή χιλιάδων ατόμων γιορτάστηκε στο Ερούχ η 30η επέτειος στην γιορτή Αντίστασης και Ελευθερίας. Η μεγάλη χαρά που επικράτησε στο όρος Τσιράβ, παρά τα εμπόδια, είχε ως αποτελεσμα τα συνθήματα απο τις ψηλές κορυφές να ακουστούν ως την Ερούχ.

Με μεγάλη χαρά πραγματοποιήθηκε και φέτος το Φεστιβάλ Φύσης και Πολιτισμού που οργανώνεται κάθε χρόνο για την 15/8 και το οποίο από το 2009 και μετά, οργανώνεται από τον δήμο του Ερούχ.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα από πόλεις και χωριά, ξεπερνώντας τα αστυνομικά εμπόδια, έφτασαν στον χώρο του πανηγυριού. Οι εορτασμοί άρχισαν με χορούς και τραγούδια.

Σε κτίρια αναρτήθηκαν φωτιζόμενες σημαίες του ΠΚΚ. Στον χώρο του φεστιβάλ αναρτήθηκαν αφίσες του Κούρδου Λαικού Ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, του αείμνηστου διοικητή ανταρτών Μαχσούμ Κορκμάζ, των ανταρτών που κατάγονται απο το Ερούχ και σκοτώθηκαν, οπως και των Κούρδισων επαναστατριών γυναικών Σακινέ Τζανσίζ, Λειλά Σαιλεμέζ και Φιντάν Ντογάν που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι. Στον χώρο επίσης κρεμάστηκαν πανό που έγραφαν ¨η υγειά του Ηγέτη Οτζαλάν αποτελεί εγγύηση της ειρήνης¨. Και ¨ να χτίσουμε την ελεύθερη δημοκρατική ζωή της 15/8 ¨ .


Στον χώρο του πανηγυριού συχνά ακούγονταν τα συνθήματα ¨ Ζήτω ο πρόεδρος ΑΠΟ¨ , ¨ Ζήτω ο κουρδοκός στρατός YPG” και ¨ η πεδιάδα του Ερούχ είναι πεδιάδα των οπαδών του ΑΠΟ ¨ . Στους εορτασμούς μετείχαν όλες οι ηλικίες ενώ η πλειοψηφία ήταν γυναίκες και νέοι. Εντύπωση προκάλεσε πως η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών, παιδιών και αντρών που μετείχαν, φορούσαν παραδοσιακά ρούχα.

Η γιορτή άρχισε με το εμβατήριο Herne Peş και με ενός λεπτού σιγή.

………..

………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ. 15/8/2014

Σχ : Ας ακούσει όποιος θέλει και το αναφερόμενο εμβατήριο. Συνοδεύεται με ωραίες εικόνες !
tourkikanea
InfoGnomon
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ