2014-08-19 10:17:10
Φωτογραφία για Τα αίτια του πνιγμού του 50χρονου στα Περούλια αναζητούν οι αρχές
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 6χρονη που πριν λίγους μήνες είχε χάσει και τη μητέρα της Την αιτία που βρέθηκε στο νερό ο 50χρονος στα Περούλια της Κορώνης αναζητούν οι Αρχές, καθώς, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ιωάννη Δούζη, ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό. Όσο για την 6χρονη κόρη του, η οποία επέβαινε μαζί του στο σκάφος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ακόμα δεν έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα, αν ο 50χρονος έπεσε από το φουσκωτό, όπου βρισκόταν η 6χρονη, ή βούτηξε στη θάλασσα για να κάνει μπάνιο ή για να ελέγξει κάποια πιθανή βλάβη στο σκάφος, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Τραγική ειρωνεία είναι πως η μοίρα χτυπά για δεύτερη φορά την οικογένεια, καθώς πριν από μερικούς μήνες πέθανε η μητέρα.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι το φετινό καλοκαίρι τα κρούσματα πνιγμών έχουν παρουσιάσει δραματική αύξηση. Μόνο το τελευταίο τριήμερο έχασαν τη ζωή τους 16 λουόμενοι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Με τα τελευταία περιστατικά οι πνιγμοί φέτος το καλοκαίρι φτάνουν τους 166, καθώς από την 1η Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες άλλοι 150 άνθρωποι. Το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν πνιγεί 101 άτομα, ενώ το Δεκαπενταύγουστο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, δεν είχε καταγραφεί ούτε ένας πνιγμός.

Έπεσε;

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του γεγονότος, περίπου στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου λιμενικοί του Λιμενικού Σταθμού Κορώνης που περιπολούσαν στα Περούλια ενημερώθηκαν από λουόμενους ότι υπάρχει πτώμα άντρα στη θάλασσα. Την ίδια στιγμή διερχόμενο σκάφος εντόπισε τον άτυχο άντρα κοντά στις σημαδούρες που ορίζουν τα όρια των σκαφών και των λουομένων. 

Βγάζοντάς τον στην ακτή, γιατρός που βρισκόταν εκεί διαπίστωσε το θάνατό του.

Στην παραλία στα Περούλια βρίσκονταν τα άλλα δύο παιδιά του 50χρονου, τα οποία ενημέρωσαν το Λιμενικό ότι ο πατέρας τους μαζί με την 6χρονη αδελφή τους πριν από μισή ώρα είχαν αποπλεύσει από εκεί με φουσκωτό σκάφος.

Άμεσα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας για να συνδράμει στις έρευνες, ενώ ζητήθηκε να σπεύσουν στην περιοχή και τα παραπλέοντα σκάφη.

Ισχυρό σοκ

Μισή ώρα αργότερα, στις 8.00 το βράδυ, το Λιμενικό ενημερώθηκε από την Αστυνομία πως στην ακτή «Αγία Τριάδα», περίπου 300 μέτρα μακριά από τα «Περούλια», λουόμενοι είδαν το φουσκωτό σκάφος με την 6χρονη σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από την ακτή.

Οι λουόμενοι έβγαλαν έξω το μικρό κορίτσι, το οποίο έχει υποστεί ισχυρό σοκ και έλεγε ότι ο μπαμπάς της έπεσε στη θάλασσα. Η μικρή διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία της, αλλά βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση απ’ όσα βίωσε.

Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ