2014-08-19 11:48:48
Φωτογραφία για Γιατροί δεν προσκομίζουν πτυχίο κατά τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας
Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (ΥΠΕ), ένας στους τέσσερις γιατρούς των πρώην μονάδων του ΙΚΑ, δεν έχει προσκομίσει πτυχίο ιατρικής σχολής!

IATRONET

Προβληματισμό προκαλούν στους επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας ελλείψεις πτυχίων σε φακέλους γιατρών που σήμερα υπηρετούν σε δημόσια νοσοκομεία.

Ορισμένοι από αυτούς, επικαλούνται τυπικούς λόγους, ενώ υπάρχει και περίπτωση γιατρού, ο οποίος κωλυσιεργεί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, καρδιολόγος που υπηρετεί σε δημόσιο νοσοκομείο έχει προσκομίσει απλό βιογραφικό, στον έλεγχο δικαιολογητικών που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας.

Αρνείται, δε, να προσκομίσει το πτυχίο που υποστηρίζει ότι έχει από ιταλικό Πανεπιστήμιο, καθώς και την αναγνώριση μέσω ΔΙΚΑΤΣΑ.

Εργαστηριακός γιατρός σε μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο ζητεί συνεχώς νέα πίστωση χρόνου, προκειμένου να προσκομίσει το δικό του πτυχίο Ιατρικής, καθώς ο δειγματοληπτικός έλεγχος του γραφείου προσωπικού αποκάλυψε άδειο υπηρεσιακό φάκελο.


Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και αρκετοί φάκελοι των γιατρών που εντάχθηκαν στο ογκολογικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” από το όμορο θεραπευτήριο του ΙΚΑ.

Φάκελοι

Το υπουργείο Υγείας “ξεσκονίζει” τους φακέλους των γιατρών του ΕΣΥ, ξεκινώντας με τους 3.000 πρώην γιατρούς του ΙΚΑ, οι οποίοι εντάχθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία ή στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Ο έλεγχος των τίτλων τους αποτελεί – σύμφωνα με τον νόμο – προϋπόθεση για την αξιολόγησή τους στο ΕΣΥ.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (ΥΠΕ), ένας στους τέσσερις γιατρούς των πρώην μονάδων του ΙΚΑ, δεν έχει προσκομίσει πτυχίο ιατρικής σχολής!

Ειδοποιήσεις

Από τον Σεπτέμβριο, οι διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) θα αρχίσουν να αποστέλλουν ειδοποιήσεις προς τους γιατρούς.

Με αυτές, θα ζητούν πτυχίο Ιατρικής και μια σειρά άλλων εγγράφων μέσα σε διάστημα 20 ημερών.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ