2014-08-19 13:03:08
Φωτογραφία για FT: Βλέμμα τραπεζών προς Ιρλανδία σε περίπτωση βρετανικής εξόδου από την ΕΕ
Σχέδια μετεγκατάστασης ορισμένων δραστηριοτήτων τους στη γειτονική Ιρλανδία ετοιμάζουν τράπεζες της... Wall Street σε περίπτωση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, σύμφωνα με πηγές των Financial Times.

Η Citigroup Inc, η Morgan Stanley (MS.N) και η Bank of America Corp (BAC.N) εξετάζουν την Ιρλανδία ως μια εναλλακτική για μερικές από τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές τους, αν χρειαστεί να τις «μετακομίσουν» εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που μίλησαν στους Financial Times.

Η εφημερίδα επεσήμανε ωστόσο ότι τα σχέδια βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Οι Bank of America και Morgan Stanley αρνήθηκαν να σχολιάσουν το άρθρο. Αξιωματούχοι της Citigroup δεν μπορούσαν να απαντήσουν εκτός ωραρίου εργασίας.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron έχει υποσχεθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ σε περίπτωση που επανεκλεγεί στις εθνικές εκλογές του 2015 και αφού πρώτα επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση Λονδίνου-Βρυξελλών. Το Ηνωμένο Βασίλειο εντάχθηκε στους κόλπους της ΕΕ το 1973 και μια δυνητική έξοδος της 6ης μεγαλύτερης οικονομίας από αυτή, προκαλεί φόβους σε πολλούς, ειδικά στο City που συνιστά το 1/10 της βρετανικής οικονομίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ