2014-08-19 14:12:31
Φωτογραφία για Λιβύη: Αύξηση της Παραγωγής Πετρελαίου Παρά τις Συγκρούσεις στην Τρίπολη
Η παραγωγή της Λιβύης αυξήθηκε πλέον στα 550.000 βαρέλια την ημέρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κρατική National Oil Co. καθώς ενισχύεται η δραστηριότητα σε πετρελαϊκά πεδία σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρει το Dow Jones, η ανάκαμψη του πετρελαϊκού κλάδου της Λιβύης έρχεται σε αντίθεση με τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις αντίπαλων ένοπλων ομάδων στην πρωτεύουσα Τρίπολη – η οποία ωστόσο είναι πολύ μακριά από τα πετρελαϊκά πεδία της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της NOC, Mohamed el-Harari δήλωσε ότι η παραγωγή της Λιβύης φτάνει πλέον τα 550.000 βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με 400.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα. Το νούμερο αυτό παραμένει λιγότερο από το μισό της παραγωγικής ικανότητας της χώρας που φτάνει τα 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ο el-Harari δήλωσε ότι η αύξηση οφείλεται στην ενίσχυση της παραγωγής σε διάφορες περιοχές, όπως στο πεδίο της Sharara – το μεγαλύτερο πεδίο της χώρας που βρίσκεται στη δυτική Λιβύη – καθώς και στα πεδία Misla και Sarir, δύο μεγάλα πεδία στα ανατολικά.

Η είδηση για την αύξηση της παραγωγής ακολουθεί τη χθεσινή ανακοίνωση για την επανάληψη των εξαγωγών από το βασικό ανατολικό τέρμιναλ του Ras Lanuf έπειτα από διακοπή ενός έτους. Το μεγαλύτερο λιμάνι της Λιβύης για εξαγωγές πετρελαίου, το Es Sider, αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι τις αποστολές μέσα στην εβδομάδα.
energia
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ