2014-08-19 18:05:45
Φωτογραφία για Τα ρωσικά αντίμετρα κοστίζουν 300 εκατ. ευρώ στην Ολλανδία
Ευσταθιάδης Στάθης  

Ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας

Τα ρωσικά αντίμετρα στις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση θα κοστίσουν στην Ολλανδία τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η Ολλανδία, η δεύτερη στον κόσμο χώρα εξαγωγής αγροτικών προϊόντων, είχε εξάγει το 2013 στη Ρωσία φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα αξίας 500 εκατ. ευρώ τα οποία «δημιούργησαν έσοδα 300 εκατ. ευρώ για τις ολλανδικές επιχειρήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Στη Μόσχα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία μελετά «ενδεχόμενα πρόσθετα αντίμετρα»  σε περίπτωση που η Δύση της επιβάλει νέες κυρώσεις.

«Επεξεργαζόμαστε ένα πλήθος επιλογές»  δήλωσε και πρόσθεσε. «Εχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαστε εναντίον της δημαγωγίας των κυρώσεων, τις οποίες δεν ξεκινήσαμε εμείς. Αλλά στην περίπτωση που οι εταίροι μας επιμείνουν στις πρακτικές οι οποίες  δεν είναι εποικοδομητικές και, αντίθετα, είναι καταστροφικές, είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε και να επεξεργαστούμε νέα, πρόσθετα μέτρα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Πεσκόφ δήλωσε ότι το μέγεθος και το είδος των ρωσικών αντιμέτρων «θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που ίσως λάβουν» οι δυτικές χώρες. 
BHMA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ