2014-08-20 08:03:07
Φωτογραφία για Back to School: Συμβουλές για οικονομικές αγορές...
Δεν θέλουμε να σας αγχώσουμε αλλά σε λίγες ημέρες τα σχολεία ξανανοίγουν και εσείς γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Εξοδα, έξοδα, έξοδα Φέτος λοιπόν θα προσπαθήσουμε να συγκρατήσουμε λίγο τα οικονομικά σας και να οργανώσουμε τις αγορές σας με καλό προγραμματισμό ο οποίος κατά τη διάρκεια του χρόνου θα μειώσει τις δεύτερες και τρίτες εξόδους σας προς τα καταστήματα για αγορές.

Δύο βασικές συμβουλές διέπουν όλη την σχολική προετοιμασία:

Χρησιμοποιείστε το ίντερνετ

Διαβάστε προσεκτικά τα φυλλάδια προσφορών Online και στις εφημερίδες

Στο ίντερνετ υπάρχουν χιλιάδες καταστήματα που προσφέρουν ακριβώς ότι και αυτά με φυσική παρουσία σε χαμηλότερες τιμές. Χρησιμοποιείστε τις μηχανές σύγκρισης τιμών και ανακαλύψτε τα πάντα, παραγγείλτε τα και παραλάβετέ τα στο σπίτι σας χωρίς να κουνηθείτε από τον καναπέ.

Στις εφημερίδες θα βρείτε κάθε Σαββατοκύριακο, δεκάδες φυλλάδια για τα σχολικά σας είδη. Ακόμα και αν το ίντερνετ είναι φθηνό, δεν είναι πανάκεια. Διαβάστε προσεκτικά τις προσφορές στον έντυπο τύπο γιατί μπορεί να βγείτε κερδισμένοι.


Κάντε απογραφή

Τα προϊόντα που αγοράσατε πέρυσι μπορεί να μην είναι όλα για πέταμα. Πριν βγείτε στα μαγαζιά, ψάξτε το σπίτι σας. Συγκεντρώστε όλα τα σχολικά είδη που επιβίωσαν από τη σχολική χρονιά και δείτε τη μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Φτιάξτε λίστα αγορών

Τα ψώνια μαζί με τα παιδιά σας χωρίς ορισμένη λίστα αγορών μπορούν να τινάξουν στον αέρα ακόμα και τον οικονομικό προϋπολογισμό της Ελβετίας. Γράψτε σε λίστα τι πραγματικά χρειάζεστε και μην λοξοκοιτάτε στα ράφια των καταστημάτων.

Είδη γραφής

Στυλό, μολύβια, μαρκαδόροι, χρώματα, τετράδια, χαρτιά ζωγραφικής, μπλοκ, γόμες και όλα τα συναφή. Ξέρετε καλά ότι θα χρειαστείτε πολλά. Τότε γιατί αγοράζετε λίγα; Κάντε τις προμήθειές σας σαν να εργαζόσασταν σε εταιρία. Αφού ξέρετε ότι οι μαρκαδόροι θα στεγνώσουν, τα μολύβια θα τελειώσουν και τα χρώματα θα ξεραθούν, αγοράστε περισσότερα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί όλα τα καταστήματα έχουν προσφορές. Αν χρειαστείτε κι’άλλα στη μέση της χρονιάς, εκτός από την ταλαιπωρία του να πάτε στα μαγαζιά, θα τα πληρώσετε μέχρι και διπλά απ’ότι τον Αύγουστο.

Ηλεκτρονικά

Κάθε κάποια χρόνια, θέλετε δε θέλετε, οι υπολογιστές παλιώνουν και χρειάζονται είτε αναβάθμιση είτε αντικατάσταση. Το έξοδο είναι μεγάλο αλλά λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, οι περισσότερες εταιρίες κάνουν προσφορές. Μερικές φορές αφορούν τα μηχανήματα τις περασμένης σεζόν αλλά αν το παιδί σας δεν είναι πυρηνικός φυσικός, αυτό δεν έχει σημασία. Ενας σταθερός ή φορητός υπολογιστής που μέχρι πριν τρεις μήνες είχε 600 ευρώ και τώρα μπορείτε να τον βρείτε με 300, είναι ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Φυσικά υπάρχουν και οι Online αγγελίες. Θα εκπλαγείτε από το πόσοι άνθρωποι αλλάζουν συνεχώς τους υπολογιστές τους και πωλούν τους μεταχειρισμένους στο ίντερνετ για πενταροδεκάρες.

Επίσης μην ξεχνάτε να αναζητείτε προσφορές επίσημου λογισμικού για μαθητές και φοιτητές. Είναι πολύ φθηνότερο και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Ρούχα

Ο γιός ή η κόρη σας, μεγαλώνουν ασταμάτητα. Ρούχα και παπούτσια αποτελούν ανελαστικό έξοδο το οποίο όμως, αν εκμεταλλευτείτε την περίοδο των προσφορών, μπορεί να μειωθεί δραστικά. Μπείτε στο ίντερνετ και αναζητείστε προσφορές σε παιδικά ρούχα και θα εκπλαγείτε από το πόσα καταστήματα –εκπτωτικά και μη- έχουν προσφορές αυτή την περίοδο. Κάλτσες και μπλουζάκια πωλούνται σε πακέτα των πέντε και των δέκα και αξίζει να αγοράσετε πολλά σετ. Για παπούτσια και αθλητικά είδη, τα εκπτωτικά χωριά της χώρας είναι πάντα πολύ πιο φθηνά από τα καταστήματα της γειτονιάς και έστω και αν συνήθως βρίσκονται μακριά από τον αστικό ιστό, η βόλτα θα σας αποζημιώσει οικονομικά.
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ