2014-08-20 08:17:11
Φωτογραφία για Ινδονησία: Βρήκαν και το γιο τους 10 χρόνια μετά το τσουνάμι...
Δέκα χρόνια μετά τον κατακλυσμό στην Ινδονησία, το ζευγάρι από την επαρχία Ατσέχ είχε τη μοναδική τύχη και την ευτυχία να βρει όχι μόνο την κόρη τους που χάθηκε σε ηλικία 4 ετών αλλά και το γιο τους, τον Αρίφ Πρατάμα, που χάθηκε στην καταστροφή όταν ήταν 7 ετών.

Η Τζαμίλια και ο Σέπτι Ρανγκούτι ξαναβρήκαν τον γιο τους, ηλικίας 17 ετών πλέον, σε μια κωμόπολη στη Σουμάτρα. «Ναι, είναι αλήθεια, είναι ο γιος μας και ετοιμαζόμαστε να τον πάρουμε στο σπίτι», είπε πανευτυχής η μητέρα. Κλαίγοντας με λυγμούς, η Τζαμίλια έσφιξε στην αγκαλιά της τον Αρίφ Πρατάμα Ρανγκούτι που τον εντόπισε στη δυτική Σουμάτρα.

Ζούσε στους δρόμους

Λίγο καιρό μετά το τσουνάμι, ο μικρός Αρίφ είχε βρεθεί να κοιμάται έξω από ένα Ίντερνετ καφέ στην πόλη Παγιακούμπου. Το παιδί  είχε πει στους ιδιοκτήτες ότι έφτασε εκεί από το Μεντάν που βρίσκεται στη βόρεια Σουμάτρα. Ποτέ όμως δεν διευκρίνισε πώς έφτασε μέχρι εκεί. Το ζευγάρι- ιδιοκτήτες του ιντερνετ καφε επέτρεψαν στο παιδί να κοιμάται μέσα στην επιχείρηση για πολλούς μήνες. Στη συνέχεια το αγόρι ζούσε για χρόνια στους δρόμους και κοιμόταν σε εγκαταλειμμένα καταστήματα.


Ο Αρίφ επισκεπτόταν τακτικά τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης κι εκείνοι του έδιναν τρόφιμα και ρούχα. Μόνο όταν το ζευγάρι είδε στην τηλεόραση μια φωτογραφία του Αρίφ, με τη διεύθυνση της οικογένειάς του, κατάλαβαν ότι επρόκειτο για θύμα του τσουνάμι και επικοινώνησε με τους γονείς.

Είχαν βρει και την κόρη τους

Ο 17χρονος Αρίφ μίλησε πρώτα τηλεφωνικά με τους γονείς του οι οποίοι πήγαν την Δευτέρα στην περιοχή και συνάντησαν το γιο τους. Μαζί τους ήταν και η 14χρονη Ραουντατούλ Τζάνα, η κόρη τους που την ξαναβρήκαν στις αρχές Αυγούστου, χάρη στην παρατηρητικότητα του θείου της. «Προσευχόμουν κάθε βράδυ γιατί μέσα μου πάντοτε πίστευα ότι ο γιος μου είναι ζωντανός. Ο σύζυγός μου δεν μπορούσε να ησυχάσει. Ήθελε να πιστεύει ότι το παιδί μας ζούσε» είπε στους δημοσιογράφους η μητέρα.
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ