2014-08-24 20:47:13
Φωτογραφία για Την τελευταία βάση του συριακού στρατού στη Ράκα κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος
REUTERS/STRINGER

Κάτοικοι της Τάμπκα ανεμίζουν σημαίες του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζοντας για την κατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου της περιοχής, τελευταίου προπυργίου του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία της Ράκα.

Νέα επιτυχία για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς την Κυριακή κατέλαβαν το τελευταίο προπύργιο του συριακού στρατού στην επαρχία της Ράκα, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι τζιχαντιστές, οι οποίοι είχαν για καιρό επιδοθεί σε μάχες με τους υπόλοιπους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες εβδομάδες επιθέσεις κατά των τελευταίων θυλάκων του καθεστώτος Άσαντ στις περιοχές της Συρίας τις οποίες ελέγχουν, ενισχυμένοι και από τις επιτυχίες τους στο Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε συγκεκριμένα το αεροδρόμιο Τάμπκα, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


«Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από το αεροδρόμιο το οποίο έπεσε στα χέρια του Ι.Κ., ενώ δεκάδες πτώματα Σύρων στρατιωτών βρίσκονται στο εσωτερικό», ανέφερε το Παρατηρητήριο.

«Η πλειονότητα των δυνάμεων του καθεστώτος αποσύρθηκαν από το αεροδρόμιο», πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η συριακή δημόσια τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες αποσύρθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

«Αφού διεξήγαγαν σφοδρές μάχες, οι στρατιώτες αποσύρθηκαν από το αεροδρόμιο Τάμπκα», ανέφερε η τηλεόραση.

«Αναπτύχθηκαν στην περίμετρό του και συνεχίζουν να επιφέρουν σκληρά πλήγματα στις τρομοκρατικές ομάδες προκαλώντας τους τεράστιες απώλειες», συνέχισε.

Οι τζιχαντιστές είχαν εξαπολύσει την Τρίτη επίθεση εναντίον του αεροδρομίου. Τουλάχιστον 100 μαχητές του Ι.Κ. και 25 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων είχαν σκοτωθεί μέχρι τότε, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ