2014-08-26 01:41:08
Φωτογραφία για Και η Ηλεία ... μπουγελώνεται! [photo]
Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει και στην Ηλεία το φαινόμενο του μπουγελώματος. Όλο και περισσότερα άτομα κυρίως έφηβοι, ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο που μπουγελώνονται, προκαλώντας ταυτόχρονα φίλους τους (συνήθως τρεις) να κάνουν το ίδιο.

Τις  τελευταίες μέρες οι αρχικές σελίδες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται με βίντεο τέτοιου είδους. Στην Ηλεία καθυστέρησε λίγο η μόδα, αλλά πλέον ήρθε.

Βέβαια, είναι αμφίβολο αν κανένας συμμετέχει και οικονομικά στο σκοπό για τον οποίο ξεκίνησε, ενώ δεν λείπουν και οι αντιδράσεις.

Το  ‎ice bucket challenge‬, όπως ονομάζεται ξεκίνησε στις ΗΠΑ, πριν από ένα μήνα και γρήγορα διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο, ενώ έχουν συμμετάσχει σε αυτό δεκάδες επώνυμοι ηθοποιοί, αθλητές, ακόμα και πολιτικοί. Ξεκίνησε έχοντας φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS). Όποιος δέχεται την πρόκληση καταθέτει 10 δολάρια για την αντιμετώπιση της νόσου, ενώ όποιος αρνείται οφείλει να καταθέσει 100. Με τον τρόπο αυτό έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τώρα.


Κανονικά, όπως λέει και η φράση, όποιος συμμετέχει πρέπει να ρίξει στον εαυτό του έναν κουβά με νερό και παγάκια.

Οι Αντιδράσεις.

Πολλές αντιδράσεις έχουν ήδη καταγραφεί. Πολλοί είναι αυτοί που αντιπαραβάλλουν την άσκοπη κατανάλωση του νερού αντιδιαστέλλοντας το γεγονός με εικόνες από την Αφρική, όπου παιδιά ξεδιψούν με λίγες στάλες νερού.

Στην λωρίδα της Γάζας διακωμωδούν το  ice bucket challenge ρίχνοντας στον εαυτό τους κουβάδες με κόκκινη μπογιά για να δείξουν το αίμα των αμάχων που χάνονται ή με χώμα από τα συντρίμμια των βομβαρδισμών.
πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ