2014-08-27 10:10:58
Φωτογραφία για Αντιρατσιστικό: Στηρίζει η Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά ζητά να περιλαμβάνει και τις Γενοκτονίες
Να συμπεριληφθεί «η άρνηση των γενοκτονιών σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας» αξιώνει, εκφράζοντας πάντως τη στήριξή της στο νομοσχέδιο. 

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρονται τα εξής: 

«Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας».

Σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων, αλλά και από κηρύγματα μίσους προερχόμενα από αντορθόδοξα θρησκευτικά μορφώματα γνωστών αιρετικών προπαγανδών, που προσπαθούν με μύριες παράνομες μεθόδους να αποσπάσουν τους ορθοδόξους Χριστιανούς από τη Μητέρα Εκκλησία, η οποία κηρύσσει επί αιώνες, αλλά και τώρα, την αγάπη, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, χωρίς να ενοχλεί κανένα».


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επισημαίνει επίσης ότι προσφέρει φιλανθρωπικό έργο περιθάλποντας «χιλιάδες νόμιμους και παράνομους μετανάστες, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως και φυλετικής καταγωγής». Επιπλέον, «διδάσκει όχι απλώς την ανοχή απέναντι στον “άλλον”, όπως επιδιώκεται με το νομοσχέδιο, αλλά –πολύ περισσότερο– την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον». 

Η ανακοίνωση αποτελεί «απάντηση» και στη στάση πέντε μητροπολιτών που είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο. Πρόκειται για τους Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμία, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, Κυθήρων Σεραφείμ και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας.

http://www.pontos-news.gr/permalink/23286.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ