2014-08-27 14:57:11
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Σε πολύ καλύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse έκανε λόγο για… success story αναφορικά με τις χώρες που... έχουν υπαχθεί σε προγράμματα διάσωσης, ενώ δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του πρώην Γάλλου ΥΠΟΙΚ, Αρνό Μοντεμπούρ.

«Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι κάποιοι πίστευαν μέχρι πρότινος», τόνισε ο Σόιμπλε,ο οποίος συμπλήρωσε ότι ελάχιστος λόγος γίνεται πλέον για προβλήματα στην Κύπρο.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην υπ. Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ περί της πολιτικής λιτότητας που, όπως είπε, επέβαλε η Γερμανία σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι φυσικά και δεν τον χαροποίησαν, εκτιμά ωστόσο ότι πρόκειται για εσωτερικές διαμάχες στη Γαλλία από τις οποίες αντλήθηκαν εν τω μεταξύ τα σωστά συμπεράσματα.

Ο Σόιμπλε θεώρησε ότι παρερμηνεύτηκαν και οι δηλώσεις του Ντράγκι, ο οποίος φάνηκε να τάσσεται υπέρ των μέτρων χαλάρωσης. Ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι άλλο εννοούσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον οποίο, όπως είπε, γνωρίζει πολύ καλά.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ