2014-08-27 23:24:52
Φωτογραφία για Καταγγελία για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ…για όποιον ενδιαφέρει!
Aγαπητό tromaktiko,

περίπου στα μέσα Ιανουαρίου 2014 έμαθα από πρώην συνάδελφο ότι το ταμείο που επί χρόνια ήμασταν ασφαλισμένοι ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΑΥΣΙΤ) μας δίνει τη δυνατότητα επιστροφής των εισφορών πρόνοιας. Αυτό, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων έγινε στα κρυφά.

Θα δείτε παρακάτω γιατί...

Πηγαίνω στις 31/1/2014 στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για περαιτέρω πληροφορίες. Εκεί μου προτείνουν τα εξής:

1.- Να περιμένω μέχρι τη συνταξιοδότηση για να πάρω την επιστροφή των εισφορών πρόνοιας. Δηλαδή να περιμένω πάνω από 14 χρόνια (είμαι 51) για να πάρω περίπου 12000€. Για προφανείς λόγους την απέρριψα.

2.- Να πάρω τώρα ένα μέρος των χρημάτων, περίπου 2100€ και να παραιτηθώ από τα υπόλοιπα.  Για τους ίδιους προφανείς λόγους δέχθηκα και έκανα τη σχετική αίτηση την ίδια μέρα (31/01/2014).

Στην ερώτησή μου για το πότε θα δοθούν τα χρήματα με πληροφόρησαν ότι λόγω γραφειοκρατίας θα πάρει περίπου 6 μήνες, δηλαδή τέλη Ιουλίου. Μάλιστα μου πρότειναν να επικοινωνήσω στα τέλη Μαΐου μήπως και είχαν βγει νωρίτερα. Μέχρι εδώ όλα καλά.


….κι από δω αρχίζουν τα ωραία!!!!!

Επικοινωνώ τέλος Μαΐου με το ταμείο όπου μαθαίνω τα εξής:

1.- Ψηφίστηκε νόμος (4242/14) ο οποίος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 50 στις 21/02/2014 (σχεδόν 2 μήνες ΜΕΤΑ την αίτησή μου) και ο οποίος στο άρθρο 18 παγώνει τη διαδικασία.

2.- Όσοι έκαναν την αίτησή τους μέχρι 31/12/2013 οι αιτήσεις τους εγκρίθηκαν και πήραν ή θα πάρουν τα λεφτά τους.

3.- Για αυτούς που έκαναν τις αιτήσεις τους από 01/01/2014 και μετά περιμένουν διευκρινήσεις για το τι θέλει να πει ο νομοθέτης-ποιητής με το άρθρο αυτό (18) και αν πρέπει να εφαρμοστεί από την ημερ/νία δημοσίευσης στο ΦΕΚ (21/02/2014) και μετά όπως γίνεται συνήθως ή αν θα εφαρμοστεί αναδρομικά που δεν το λέει πουθενά.

4.- Κανείς δεν μπορεί να δώσει ασφαλείς πληροφορίες για την πορεία της υπόθεσης μιας και (η υπόθεση) βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε πάρεδρο, συμβούλιο, γ.γραμματέα, και δεν ξέρω που αλλού.

Από τα παραπάνω μπορώ να υποθέσω ότι παρόλο που το θέμα θέλησαν να το περάσουν στα μουλωχτά το νέο διαδόθηκε και πολλοί θέλησαν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Μόνο που τα χρήματα μάλλον δεν φτάσανε για όλους  (ή τα φάγανε ως συνήθως) και κάποιοι προλάβανε και κάποιοι όχι. Αυτό όμως δεν μπορεί να λέγεται κράτος!

Φυσικά μέχρι σήμερα ούτε φωνή ούτε ακρόαση...

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ