2014-08-29 07:39:59
Φωτογραφία για Βενιζέλος - ΓΑΠ: Το Ζάππειο χωράει και τους δύο
Στο παρά ένα απεσοβήθη η διχαστική εικόνα των δύο παράλληλων εκδηλώσεων για την 40ή επέτειο από την... ίδρυση του ΠΑΣΟΚ - Πάρων ο Βενιζέλος την ερχόμενη Δευτέρα στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος "Ανδρέας Παπανδρέου", θα απευθύνει και χαιρετισμό Πλούσιο το παρασκήνιο από την επικοινωνία των δύο ανδρών και τις συνεννοήσεις των επιτελείων τους Το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" θα απευθύνει ανάλογη πρόσκληση για χαιρετισμό και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, το περιβάλλον του οποίου διέρρεε έως αργά χθες ότι δεν θα προλάβει να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης

Παρών στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος "Ανδρέας Παπανδρέου" για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ θα είναι τελικώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως προέκυψε χθες κατόπιν επικοινωνίας των επιτελείων των κυρίων Βενιζέλου και Παπανδρέου. Όπως είναι ήδη γνωστό, στη συγκεκριμένη εκδήλωση κεντρικός ομιλητής είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Είχε προηγηθεί το τελευταίο 24ωρο ηλεκτρονική επικοινωνία των δύο ανδρών, ενώ σε άτυπη ενημερώση της η Χαριλάου Τρικούπη απαντώντας στην πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου είχε επισημάνει μεταξύ άλλων: " Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν ότι ο Ευ. Βενιζέλος θα το κάνει ευχαρίστως και φυσικά θεωρούν αυτονόητο ότι θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης καθώς η πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου, δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον Πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες". Κατόπιν αυτού μεσολάβησε σύμφωνα με πληροφορίες επικοινωνία μεταξύ στενών συνεργατών των δύο ανδρών, όπου και συμφωνήθηκε πως ο κύριος Βενιζέλος θα απευθύνει χαιρετισμό στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, σχολίαζαν αργότερα πως εφ όσον διατυπώθηκε επισήμως το αίτημα να μιλήσει ο κύριος Βενιζέλος στην επετειακή εκδήλωση του Ιδρύματος "Ανδρέας Παπανδρέου" δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην γίνει αποδεκτό από τους υπευθύνους του Ιδρύματος. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν, εξάλλου, πως εφ όσον απευθύνθηκε η συγκεκριμένη πρόσκληση προς τον κύριο Βενιζέλο, το ίδιο θα γίνει τις επόμενες ώρες και προς τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, καθώς ο κύριος Παπανδρέου δεν εμφορείται από λογικές αποκλεισμού, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του. Υπενθυμίζεται, πως το Newsit έχει μεταδώσει από χθες πως το περιβάλλον του κυρίου Σημίτη διαρρέει πως ο πρώην πρωθυπουργός θα επιστρέψει αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα από την εξοχική του κατοικία στους Αγίους Θεοδώρους και πως θα παρίστατο μόνον στην εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου, όπου και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, στις 3 Σεπτεμβρίου είναι γνωστό εδώ και περίπου 10 ημέρες πως δεν θα παραστεί ο Γιώργος Παπανδρέου, που ενημέρωσε χθες τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πως είχε προγραμματίσει από καιρό ομιλία για την παγκόσμια οικονομική κρίση στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, στην ηλεκτρονική επικοινωνία, που είχαν οι δύο άνδρες ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί...πολιτικής απουσίας του από τις εκδηλώσεις στις 3 Σεπτεμβρίου μυθοπλασίες και ευχήθηκε αμφότερες οι εκδηλώσεις να συμβάλλουν καθοριστικά σε μία δυναμικότερη και δημιουργικότερη πορεία της χώρας προς την έξοδο από την πολυεπίπεδη κρίση.

Το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στο περιεχόμενο των ομιλιών των κυρίων Βενιζέλου, Παπανδρέου και Σημίτη, καθώς είναι παγκοίνως γνωστό πως οι προσεγγίσεις τους για διάφορα ζητήματα οριακής σημασίας για την πορεία της χώρας αλλά και του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι ενίοτε και αντιθετικές. Στενοί συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου κάνουν λόγο για μία βαρύνουσας σημασίας πολιτική παρέμβαση, που θα έχει αναφορές στην περίοδο της Μεταπολίτευσης και το δεσπόζον ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν, θα επιχειρήσει, πάντως, να επανακαθορίσει το ρόλο του Κινήματος στη σύγχρονη πολιτική συγκύρια υπό το πρίσμα της αναγκαίας για τη χώρα ανασύνθεσης του ευρύτερου χώρου της Δημοκρατικής παράταξης. Στη δική του ομιλία, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη εμβάθυνσης της δημοκρατίας στη χώρα αλλά και στην προώθηση των αναγκαίων θεσμικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να απεγκλωβιστεί η χώρα από τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Μένει να φάνει κατά πόσον ο κύριος Παπανδρέου επιθυμεί να αναφερθεί και στην πολιτική επικαιρότητα, καθώς κατά καιρούς έχει καυτηριάσει τη...μεταρρυθμιστική άπνοια της κυβέρνησης συνεργασίας, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτη για την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων θα είναι και η προσέλευση στις δύο εκδηλώσεις και ιδιαιτέρως σε αυτήν του Ιδρύματος "Ανδρέας Παπανδρέου" καθώς μεταξύ άλλων έχουν προσκληθεί ο ΠτΔ, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι πρώην πρωθυπουργοί, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής, οι πολιτικοί αρχηγοί, Αλέξης Τσίπρας, Φώτης Κουβέλης και Δημήτρης Κουτσούμπας, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας και Βύρων Πολύδωρας, όλα τα ιδρυτικά στελέχη του Κινήματος καθώς και οι επικεφαλής όλων των φορέων της χώρας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ