2014-08-30 15:09:09
Φωτογραφία για Γιατί δεν είναι Business Class ο νέος ναύλος της Ryanair
Ναύλος Business Plus

Μετά την παρουσίαση του νέου ναύλου για επαγγελματίες ταξιδιώτες από τη Ryanair, πολλοί βιάστηκαν να τον... χαρακτηρίσουν «Διακεκριμένη Θέση» ή «Business Class». Μη μπερδεύεστε, δεν είναι Business Class, είναι Business Plus! Μάλιστα, ο νέος ναύλος δεν έχει καμία σχέση με τη Διακεκριμένη Θέση, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Δείτε γιατί:

1. Απεριόριστες αλλαγές - Θα περίμενε κανείς να υπάρχουν απεριόριστες αλλαγές στα εισιτήρια, ανεξαρτήτως ημερομηνίας. Δωρεάν αλλαγές μόνο για την ημέρα αναχώρησης είναι πρακτικά ανώφελες για επαγγελματίες ταξιδιώτες, με δεδομένο ότι η Ryanair προσφέρει ελάχιστα δρομολόγια ημερησίως για τους περισσότερους προορισμούς.

2. Επιστροφή χρημάτων - Σε περίπτωση ακύρωσης εισιτηρίων Business Class, συνηθίζεται να επιστρέφονται τα χρήματα στους επιβάτες.

3. Σαλόνια αεροδρομίων - Ίσως το μεγαλύτερο προνόμιο των επιβατών Διακεκριμένης Θέσης, είναι η πρόσβαση σε πολυτελή lounges, μακριά από τη φασαρία των πολυσύχναστων αιθουσών των αεροδρομίων. Στα σαλόνια αεροδρομίων συνήθως παρέχεται στους Business επιβάτες δωρεάν φαγητό και ποτό από μπουφέ, μαζί με τη δυνατότητα ανάπαυσης ή διασκέδασης.


4. Αποσκευές - Δύο βαλίτσες με όριο βάρους τα 32 κιλά η καθεμία, είναι ένα τυπικό προνόμιο για επιβάτες Business Class. Αντ' αυτού, η Ryanair προσφέρει μόλις μια βαλίτσα με όριο βάρους στα 20 κιλά, ενώ δεν παρέχεται προτεραιότητα κατά την παράδοση ή την παραλαβή της.

5. Πολυτελή & αναπαυτικά καθίσματα - Τα καθίσματα Διακεκριμένης Θέσης συνήθως είναι πολυτελή και αναπαυτικά, απομονωμένα από τους υπόλοιπους επιβάτες σε διακριτό σημείο της καμπίνας. Στην περίπτωση της Ryanair, ο ναύλος Business Plus περιλαμβάνει τα ίδια ακριβώς καθίσματα με την Οικονομική Θέση. Διατίθενται βέβαια 12 καθίσματα με αυξημένο χώρο για τα πόδια ανά πτήση, τα οποία όμως βρίσκονται στο κέντρο του αεροσκάφους και δεν εξυπηρετούν για ταχεία αποβίβαση.

6. Φαγητό & ποτό - Είθισται οι επιβάτες Διακεκριμένης Θέσης να απολαμβάνουν δωρεάν πλούσια γεύματα με γκουρμέ εδέσματα, φίνα κρασιά και άλλα ποτά της επιλογής τους. Αν αναγκάζονται να πληρώσουν ακόμη και το νερό τους, μάλλον δεν πρόκειται για Business Class.

7. Ψυχαγωγία - Ούτε λόγος για Σύστημα Ψυχαγωγίας εν πτήσει (IFE) στα αεροπλάνα της Ryanair.

8. Check-in - Ένας επιβάτης Business Class θα περίμενε να βρει έναν ξεχωριστό πάγκο Check-in στο αεροδρόμιο, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία, προκειμένου να παραδώσει τη βαλίτσα του και να πραγματοποιήσει δωρεάν Check-in στην πτήση του. Στην περίπτωση της Ryanair, ο επιβάτης θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει Check-in από το σπίτι και να έχει εκτυπώσει μόνος του την κάρτα επιβίβασης.

Τι είναι ο Business Plus

Ο νέος ναύλος Business Plus της Ryanair είναι ένας ναύλος Οικονομικής Θέσης, που ενσωματώνει μια δωρεάν αποσκευή, ελάχιστη ευελιξία, προτεραιότητα σε κάποιες ουρές αναμονής και δυνατότητα επιλογής θέσης στο αεροπλάνο. Αυτά ακριβώς, τίποτα παραπάνω!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ