2014-08-30 23:17:09
Φωτογραφία για Πανέμορφες διαδρομές με ποδήλατο στην Ευρώπη... [photos]
Απολαύστε βόλτες σε αμπελώνες, μεσαιωνικές πόλεις και πανέμορφα τοπία... Διαδρομές με ποδήλατο πανέμορφες και απολαυστικές στη Γηραιά Ήπειρο.

Piedmont, Ιταλία: Από το Acqui Terme ως το Relais και το San Maurizio

Φανταστείτε να ποδηλατείτε ανάμεσα στους διάσημους λόφους Langhe, ανάμεσα σε αμπελώνες, μεσαιωνικές πόλεις και πανέμορφα τοπία. Αν μάλιστα η μέρα είναι καθαρή, ίσως μπορείτε να διακρίνετε και τις Άλπεις προς το βορρά. Συνεχίζοντας μπορείτε να κατευθυνθείτε στο San Maurizio, ένα μοναστήρι που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας το ποτό σας!

Πούλια, Ιταλία: η παραλιακή οδός ως το Leuca

Θεωρείται μια από τις πιο εκθαμβωτικές παραλιακές οδούς του κόσμου, με μοναδική θέα σε παραλίες και βουνοπλαγιές. Η διαδρομή περνά μέσα από το χωριό Santa Cesarea Terme, το οποίο είναι διάσημο για τη μαυριτανική του αρχιτεκτονική, και συνεχίζει παράλληλα με την ακτή περνώντας από την πόλη του Castro, όπου σύμφωνα με το θρύλο έφτασε ο Αινείας από την Τροία. Τέλος, μπορείτε να επιστρέψετε στο Οτράντο, συμπληρώνοντας 106 χιλιόμετρα ποδηλατικής απόλαυσης.


Νησί Χβαρ, Κροατία: από την πόλη Χβαρ έως το Sucura

Στο νησί Χβαρ της Αδριατικής θάλασσας, μπορείτε να κάνετε μια διαδρομή 80 χιλιομέτρων, η οποία θα σας πάρει τρεις περίπου ώρες αλλά θα σας χαρίσει δρόμους ανάμεσα σε χωράφια λεβάντας και πάνω σε όμορφους λόφους. Κάθε φορά που θα γυρνάτε το κεφάλι σας θα απολαμβάνετε μια μοναδική θέα, είτε πηγαίνετε παραλιακά είτε περνάτε μέσα από τα χωριά του νησιού.

Τοσκάνη, Ιταλία: μέσω του Crete Senesi στη Σιένα

Σας έχει τύχει ποτέ να ποδηλατείτε και να πείτε ξαφνικά «αυτή είναι η πιο ωραία θέα που έχω αντικρίσει» και, αφότου ανεβείτε και στον επόμενο λόφο, αναφωνήσετε «όχι, αυτή μάλλον είναι η καλύτερη» και να βιώσετε την ίδια εμπειρία και στους τρεις επόμενους λόφους; Ναι, έτσι είναι η διαδρομή με ποδήλατο από το Μονταλτσίνο, που περνά από τις κορυφές του Crete Senesi και φτάνει στη Σιένα.

Ελβετία: Λωζάννη – Μοντρέ

Η διαδρομή αυτή, που ξεκινά από τη Λωζάννη, περνά μέσα από τα χαρακτηριστικά ελβετικά τοπία και καταλήγει στο Μοντρέ, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Φανταστείτε το: οι μεγαλειώδεις Άλπεις βρίσκονται γύρω σας και εσείς περνάτε μέσα από χωριά γεμάτα με γοητευτικά σαλέ και φτάνετε σε μια κρυστάλλινη λίμνη. Είναι μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Μαγιόρκα, Ισπανία: Η διαδρομή έως το Cap Formentor

Ετοιμαστείτε για επική ποδηλασία και για τα ακόμα πιο επικά τοπία της ισπανικής αυτής διαδρομής! Ξεκινάτε από τοAlaro, περνάτε από μερικά ήσυχα χωριά και φτάνετε στο λιμάνι της Pollensa. Όμως, η μέρα μόλις τώρα ξεκινά· ανεβαίνετε σε πλαγιές και απολαμβάνετε τη θέα της θάλασσας από το γκρεμό που βρίσκεται στο πλάι του δρόμου. Η διαδρομή σας θα τελειώσει στις ακτές της Μεσογείου, όπου σας περιμένει χαλάρωση στην παραλία – ή, γιατί όχι, και ένα μπάνιο!
πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ