2014-09-01 20:24:04
Φωτογραφία για Η Ολυμπία Δουκάκη κάνει “γυρίσματα” στην Αργολίδα!
Στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας βρίσκεται αυτές τις ημέρες η μεγάλη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη... Το βράδυ της Κυριακής 31 Αυγούστου, συνοδευόμενη απο πολυμελές κινηματογραφικό συνεργείο, βρέθηκε στο Ναύπλιο για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Ολυμπία Δουκάκη, η απροσδιόριστη», το οποίο την ακολουθεί καταγράφοντας τρία χρόνια από τη ζωή της, τη δουλειά της, τις προσωπικές και επαγγελματικές της σχέσεις.

Η Ολυμπία Δουκάκη φορούσε λινή λευκή πουκαμίσα και παντελόνιό και παρά τα 83 της χρόνια ήταν κομψή και ευδιάθετη, συνομιλώντας με Έλληνες αλλά και ξένους που την αναγνώρισαν στα σοκάκια της παλιάς πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφθεί για τα γυρίσματα του ντοκιμαντερ και άλλους τουριστικούς και αρχαιολογικούς τόπους της Αργολίδας όπως την Επίδαυρο, το Άργος ,τις Μυκήνες και τις Σπέτσες.

Το ντοκιμαντέρ για την βραβευμένη ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη, ολοκληρώνεται σύντομα και το φιλμ θα είναι έτοιμο να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον προσεχή Δεκέμβριο και να προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2015.


Ο Ρεπορτερ του Παρατηρητή

Η Ολυμπία Δουκάκη (Olympia Dukakis, γενν. 20 Ιουνίου 1931 στο Λόουελ της Μασσαχουσέττης) είναι Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, κόρη Ελλήνων μεταναστών. Ξεκίνησε την θεατρική της καριέρα στην Βοστόνη το 1958 και το 1963 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία του Ρόμπερτ Ρόσεν Λίλιθ. Κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου το 1987 για τη συμμετοχή της στην ταινία Κάτω από τη λάψη του φεγγαριού (Moonstruck). Δίδαξε επίσης από το 1965 στο τμήμα New School of Arts του πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Tisch της Νέας Υόρκης. Προς τιμήν της δίνεται κάθε χρόνο υποτροφία με το όνομά της σε φοιτητή ή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου που σημείωσε ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις. Είναι ξαδέρφη του Μάικλ Δουκάκης, πολιτικού, υποψήφιου των Δημοκρατικών για την Προεδρία της Αμερικής το 1988.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ