2014-09-02 09:23:06
Φωτογραφία για Προσοχή στα κακόβουλα λογισμικά που παρουσιάζονται σαν Flash Player για Android!
Ερευνητές ασφάλειας προειδοποιούν σχετικά με μια παλαιότερη απάτη που στοχεύει χρήστες Android, ζητώντας τους χρήματα ως αντάλλαγμα για την εγκατάσταση του Flash Player στις συσκευές τους.

Η απειλή έχει εντοπιστεί στο PlayStore από τα τέλη του 2013, από ερευνητές της MacAfee, και έχει αναγνωριστεί ως Android/Fladstep.B.

Τo malware ενσωματώνεται σε κακόβουλες εφαρμογές και προσπαθεί να πείσει τους χρήστες ώστε να πληρώσουν κάποιο χρηματικό ποσό μέσω PayPal, προκειμένου να αποκτήσουν το Flash Player στις συσκευές τους, για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που απαιτεί την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Το malware απομακρύνεται από το PlayStore κάθε φορά που εντοπίζεται, όμως επανέρχεται συνεχώς με τη μορφή νέων εφαρμογών.

Ο Daisuke Nakajima, ερευνητής της McAfee, αναφέρει οτί “Όταν εκτελεστεί, το κακόβουλο app ανοίγει αυτόματα μια ιστοσελίδα που ενημερώνει τον χρήστη ότι το Android χρειάζεται μια έκδοση του Flash Player και ζητά 5€ /6.70$ για να το εγκαταστήσει στη συσκευή.


“Αν ο χρήστης πληρώσει την αμοιβή μέσω PayPal, η ιστοσελίδα εμφανίζει ένα σύνδεσμο λήψης για το Flash Player που παραπέμπει στην αυθεντική σελίδα για download της Adobe,” λέει ο Nakajima σε ένα blog post.

Για να αυξήσουν την επιτυχία της απάτης, οι απατεώνες αναφέρουν ότι η εφαρμογή μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα την έκδοση του Flash Player που απαιτείται από την έκδοση του Android που τρέχει στη συσκευή του θύματος.

Εκτός από τα χρήματα για την εγκατάσταση του Flash Player, οι απατεώνες συλλέγουν επίσης το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του θύματος, μέσω της σελίδας συναλλαγής του PayPal.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ