2014-09-02 14:13:08
Φωτογραφία για ANGELS vs DEVILS (part 1) : ΜΙΤΣΕΛ!
Mε αυτά και με αυτά φτάσαμε λοιπόν στο τέλος της πιο έντονης μεταγραφικής περιόδου των τελευταίων χρόνων στο λιμάνι.  Έφυγαν από την ομάδα 18 παίκτες(!) σε σχέσι με την περασμένη σεζόν (Μανωλάς, Σάμαρης, Αβραάμ, Βαλντέζ, Πέρεζ, Mασάδο, Σαβιόλα, Κάμπελ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Τόρες, Γιαταμπαρέ, Παπάζογλου, Πελέ, Σέποβιτς, Κάρολ, Ιμπαγάσα, Λυκογιάννης).

Επίσης, εκτός ομάδας μέχρι νεωτέρας(;) είναι ο Γκαετάν Μπονγκ.

Στην ομάδα ήρθαν (και παρέμειναν) στο ρόστερ 16 ποδοσφαιριστές (Αφελάι, Ντουρμάζ, Αμπιντάλ, Μήτρογλου, Διαμαντάκος, Ελαμπντελαουί, Γκαζαριάν, Κασάμι, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς, Μποτία, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μαζουάκου, Ντοσεβί, Αυλωνίτης). 

Επίσης, αποκτήθηκαν 4 που έμειναν στις προηγούμενες ομάδες τους Καθάριος (Πανθρακικό), Κολοβός (Πανιώνιο), Πλέγας (Παναχαϊκή), Καραμάνος (Ατρόμητο).

Ξεχωριστή... κατηγορία από μόνος του ο Παπάζογλου που ήρθε από τον ΟΦΗ, έκανε προετοιμασία και... πήγε στον Ατρόμητο.


Αυτά λοιπόν είναι τα απαραίτητα δεδομένα, πριν αρχίσει η κουβέντα μας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχουν οι... οξύθυμοι και οι ψύχραιμοι, αυτοί που ικανοποιήθηκαν από τις αλλαγές του φετινού καλοκαιριού, αλλά και αυτοί που δυσαρεστήθηκαν. Υπάρχουν αυτοί που είναι υπέρ των κινήσεων που έγιναν, και αυτοί που είναι κατά, με τις ατάκες να δίνουν και να παίρνουν.

Σε θέματα... λογιστικής δεν θα εισέλθω, ο κόσμος ξέρει, ποσά έχουν δημοσιοποιηθεί και δεν είναι δική μας δουλειά να ψάχνουμε τα ποσά και να κάνουμε ισολογισμούς. Εγώ σε αυτό το θέμα θα μιλήσω για τα δεδομένα που υπάρχουν και το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Όπως είπα λοιπόν, σε κάθε περίπτωση το νόμισμα έχει δύο όψεις, άρα ο καθένας από μας έχει τη δική του άποψη. Οι "άγγελοι του λιμανιού" λοιπόν τα βλέπουν όλα καλά (ή περίπου έτσι) ενώ οι "διάβολοι του λιμανιού" έχουν παράπονα, φωνάζουν, βρίζουν και ρίχνουν... ανάθεμα σε όλους.

Πριν μπω στην πρώτη περίπτωση,αυτή του προπονητή της ομάδας Μίτσελ, θα ήθελα να τονίσω την ευθύνη κάποιων "ερυθρόλευκων" ΜΜΕ (και όχι μόνο) που φούσκωσαν τα μυαλά του κόσμου και ακόμα συνεχίζουν να το κάνουν, παρόλο που για λίγες μέρες ακόμη μπορεί η ομάδα να αποκτήσει ΜΟΝΟ ελεύθερους παίκτες και χωρίς δυνατότητα να τους δηλώσει στο Champions League. 

Ένα απλό παράδειγμα, το θέμα Ροναλντίνιο... Κάποιοι έλεγαν και ξανα-έλεγαν ότι αν φύγει ο Σαβιόλα ο Βραζιλιάνος σταρ θα πιάσει λιμάνι. Άντε και έφυγε ο Σαβιόλα παιδιά, γλιτώσαμε το βαρύ του συμβόλαιο. Τι θα γίνει τώρα;  Θα έρθει ο Ροναλντίνιο για να παίζει με τον Πανθρακικό και τη Νίκη Βόλου; (τυχαία αναφέρθηκαν οι συγκεκριμένες ομάδες και με όλο το σεβασμό).

Από εκεί και πέρα, το δούλεμα έπεσε σύνεφφο, από όλους αυτούς που παρουσιάζουν στον κόσμο ότι... γνωρίζουν πράγματα! Τόσο καλά τα γνωρίζουν που έβγαιναν όλο τον Αύγουστο και... έσκιζαν τα ρούχα τους ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του Μήτρογλου. Δεν το συνεχίζω γιατί έχω πολλά να πω και όχι τίποτ΄άλλο θα με βαρεθείτε πριν καν μπω στην ουσία του θέματος.

Ας κάνουμε λοιπόν την αρχή σήμερα με τους... διαλόγους των "Άγγελων και των Διάβολων του Λιμανιού" για τον προπονητή της ομάδας, Μίτσελ. 

ΑΓΓΕΛΟΙ : Μιτσέλαρος, να τον φωνάξει τώρα ο Μαρινάκης και να τον δέσει με πολυετές συμβόλαιο, φτιάχνει ομαδάρα, τρίβαμε τα μάτια μας στην Αμερική. Βγάζει παίκτες, τους ανεβάζει την αξία, δίνει ευκαιρία σε Έλληνες και νεαρούς ποδοσφαιριστές.

ΔΙΑΒΟΛΟΙ : Ποιος Μίτσελ; Δεν είδατε τι είπε ο Αβραάμ με δηλώσεις του μάλιστα στο επίσημο σάιτ της ομάδας; Αδύνατη η συνύπαρξη μαζί του! Και ο Αβραάμ δεν είναι κανείς...τυχαίος, ξεχνάτε πως έριξε άκυρο στο βάζελο για να έρθει στον Πειραιά; Ο Χολέμπας; Είχε να... χαμογελάσει στον Ολυμπιακό από... πρόπερσι, έβαλε το γκολ-φάουλ στη Φενέρ στην Τουρκία στο φιλικό και μόνο που δεν... έκλαψε, με σκυμμένο κεφάλι το "πανηγύρισε".  Σου έφερε τον Μποτία που είναι δεύτερος... Τόρες. Αυτός θα είναι ο... αντι-Μανωλάς;  Δε στρίβει με τίποτα. Κατά τ'άλλα εκτιμάει τους Έλληνες παίκτες, αλλά παίζουν όλο και λιγότεροι. 

ΑΓΓΕΛΟΙ : O Μίτσελ έφτιαξε όνομα σε παίκτες και τους πουλήσαμε με "χοντρά" λεφτά στο εξωτερικό, έβγαλε τον Σάμαρη, ανέδειξε ακόμα περισσότερο τον Μήτρογλου και θα βγάλει κι άλλους. Καλά έκανε και δεν ήθελε... τελειωμένους και βεντέτες στην ομάδα όπως ο Ετό! 

ΔΙΑΒΟΛΟΙ : Ο Μίτσελ όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τον Σαβιόλα, έκοψε τον Γιαταμπαρέ με... δύο 20λεπτα που τον είδε σε φιλικά, δεν έδωσε ευκαιρία στον Τάτο, ούτε στον Ντε Βινσέντι που κάνει μαγικά όπου πάει, παραγκώνισε τον Μπονγκ, ο Φουστέρ σε σχέση με αυτό που έπαιζε επί Βαλβέρδε, δεν παίζει και δεν προσφέρει ούτε το... μισό. Όσο για τον Ετό, είδαμε στο Έβερτον-Τσέλσι προχθές σε πόσο κακή... κατάσταση είναι! Σαν 18χρονος έδειχνε, έτρεχε, πρέσαρε, έβαλε και τη γκολάρα του. Δε μας έκανε λοιπόν ο Ετό και μας έκανε ο... Μπενίτες! 

ΑΓΓΕΛΟΙ : Με τον Μίτσελ προπονητή όμως και τις επιλογές του, πέρσι καμάρωνες τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, έφτασες μία ανάσα από τους "16", έριξες και δύο γκολ στην Μάντσεστερ Γ., ενώ φυσικά πήρες και πάλι το πρωτάθλημα. 

ΔΙΑΒΟΛΟΙ : ...Και μετά έφαγες τρία στην Αγγλία και έμεινες εκτός, για να μη μιλήσουμε για τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο (άσχετα με τα όσα έγιναν, το παιχνίδι δεν έπρεπε να φτάσει να κριθεί εκεί), άσε την τριάρα από το βάζελο μέσα στο "Καραϊσκάκη" που αν ήταν άλλος προπονητής θα τον είχαν... "κρεμάσει".

ΑΓΓΕΛΟΙ : Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ, η ομάδα φέτος θέλει χρόνο για να δείξει αυτά που πραγματικά μπορεί, ας μην βιαζόμαστε να την κρίνουμε.

ΔΙΑΒΟΛΟΙ : Ο Μίτσελ είναι προπονητής και κάνει το κουμάντο, έτσι δεν λέτε; Eίπε ότι "οι... παντρεμένοι δεν γκρινιάζουν". Ε, αν δε του άρεσαν οι κινήσεις της ομάδας, αν έγιναν διαφορετικά πράγματα από αυτά που ζήτησε και θεωρεί ότι δε μπορεί να χτίσει αυτό που θέλει, να πάρει το καπελάκι του και να φύγει.

Κάπως έτσι λοιπόν πάνε οι πιο... ήρεμοι διάλογοι, στα καφενεία, στα φόρουμ, στα σπίτια, στις πλατείες και όπου αλλού υπάρχουν οπαδοί του Ολυμπιακού Δε ξέρουμε ποιοι από εσάς έχουν φτερά και ποιοι... κέρατα, το θέμα όμως είναι ότι πλέον κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο,τα νεύρα είναι τεντωμένα και αν ακολουθήσουν κι άλλες "στραβές" (μετά τον Παναιτωλικό) μόνο ευχάριστο δε θα είναι το κλίμα στους κόλπους των οπαδών... Το καλύτερο γιατρικό στη  συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι οι νίκες και η καλή απόδοση της ομάδας. 

Θα έρθουν; Κανείς δε μπορεί να το πει με σιγουριά... 

Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω και εκφράζει τη δική μου θέση, είναι ότι "ω γέγονε, γέγονε", οι γκρίνιες δεν προσφέρουν κάτι, αλλά και το πιο σημαντικό. 

Ολυμπιακοί δεν γίναμε ούτε για τον... Ετό, ούτε για τον Ζιοβάνι, ούτε για τον Ριβάλντο. Όπως δε γίναμε ούτε για τον αείμνηστο Γουλανδρή, τον Κόκκαλη ή τον Μαρινάκη. Οι παλιότεροι θυμόμαστε την ομάδα... 8η στη βαθμολογία και στο ΟΑΚΑ 70.000 κόσμος με την... Παναχαϊκή! Θυμόμαστε 9 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και την εξέδρα να "βράζει" σε κάθε αγώνα... Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει τη δική του γνώμη και αντίδραση και ας πράξει όπως τον... προστάζει ο εγκέφαλός του. 

Από εμένα μία τελευταία κουβέντα... Ποτέ δεν πληγώνεις και δεν κάνεις κακό σε αυτό που αγαπάς!

RED AXE

* ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ "ΑΠΟΨΕΙΣ" ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ KAI ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ BLOG.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ