2014-09-03 05:46:07
Φωτογραφία για 2α Εν Νικοπόλει Άκτια - Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις
Με τη θεματική ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, από τις αρχαιολόγους της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας Αθανασία Κεραμάρη και Πολυξένη Μπάρκα, ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα 2α Εν Νικοπόλει Άκτια.

Σαν σήμερα 2 Σεπτεμβρίου έγινε η ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ.

Οι κ. Κεραμάρη και η κ. Μπάρκα ενημέρωσαν δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Μουσείο ενώ στην ξενάγηση δόθηκε έμφαση στην ίδρυση της Νικόπολης και τη διεξαγωγή των Ακτίων.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αποσπάσματα από μουσικά κομμάτια της αρχαιότητας από τα μέλη του μουσικού συνόλου "Λύραυλος" με αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα.

Το απόγευμα σήμερα στις 20.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης (και όχι στο Μνημείο του Οκταβιανού Αυγούστου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά – λόγω του κερού), μέσα από την ομιλία της Προϊσταμένης της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ κας Χριστίνας Μερκούρη «Η ναυμαχία του Ακτίου και το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων» και την ομιλία του Eπίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων κ. Κων/νου Ζάχου «Η παγκοσμιοποίηση του αρχαίου κόσμου μετά το Άκτιο», θα σκιαγραφηθούν οι πρωταγωνιστές της Ναυμαχίας του Ακτίου, τα γεγονότα και οι πολιτικές τους προεκτάσεις.


Μετά το πέρας των ομιλιών, με μια πανδαισία ήχων από 40 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα του μουσικού συνόλου Λύραυλος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά σωζόμενα αποσπάσματα από μουσικά κομμάτια της αρχαιότητας, καθώς και μία μικρή επιλογή από παραδοσιακά κομμάτια (θρακιώτικο, ηπειρώτικο, σμυρναίικο, κλπ.) που διατηρούν ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία από την αρχαία μουσική και επιβεβαιώνουν τον πλούτο και τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο. Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα...
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ