2014-09-03 05:54:08
Φωτογραφία για Μαλλιά κουβάρια και στο facebook το ΠΑΣΟΚ
Λάδι στη φωτιά που καίει στο ΠΑΣΟΚ, ειδικά μετά το εκρηκτικό και διχαστικό κλίμα που επικράτησε στα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος «Αντρέας Παπανδρέου» για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, έριξε ένα... σχόλιο στο λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στο facebook. Η ανάρτηση που είχε στο στόχαστρο τον Γιώργο Παπανδρέου κατέβηκε λίγη ώρα αργότερα και το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να πάρει αποστάσεις. 

Η επίμαχη ανάρτηση ανέφερε τα εξής: “Οι οπαδοί (αγανακτισμένοι πολίτες – τάγματα εφόδου) του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εθνικές εκλογές με 44% και κατάφερε(!), μετά από δύο χρόνια Πρωθυπουργός, να φέρει την Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση μαζί του, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά!…Ένας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ…”. 

Ακολούθησε σχετική ανάρτηση, ενυπόγραφη, στο προφίλ του ΠΑΣΟΚ με την οποία ο υπογράφων αναφέρει ότι «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο post σχετικά με την εκδήλωση Ζάππειο. Ήταν μια προσωπική μου άποψη που εκ παραδρομής την ανέβασα στα social media του ΠΑΣΟΚ». 


Το δε ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: “Αποδοκιμάζουμε τους χαρακτηρισμούς που εμφανίστηκαν σε ανάρτηση του επίσημου facebook του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο. Πρόκειται για αυθαίρετη πράξη στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις αντιλήψεις μας για την ενότητα και τον πολιτικό πολιτισμό στο ΠΑΣΟΚ. Η ανάρτηση έγινε αμέσως αντιληπτή και κατέβηκε.”

Στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων κατά τη χθεσινή εκδήλωση βρέθηκαν οι συνθήκες της πτώσης της κυβέρνησης Παπανδρέου και η συγκρότηση της τρικομματικής συγκυβέρνησης Παπαδήμου το 2011. Οι παπανδρεϊκοί μετέτρεψαν σε αρένα το Ζάππειο και αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι εξ αυτών τον γιουχάισαν και μέσα σε κλίμα έντασης ο Ευάγγελος Βενιζέλος μόλις και μετά βίας κατάφερε να ολοκληρώσει το χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ακούγονταν συνεχώς συνθήματα «Παπανδρέου-Παπανδρέου», ενώ ορισμένοι έφτασαν μέχρι του σημείου να αποκαλούν «προδότη» τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την αποχώρησή του από την εκδήλωση. 

Σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας χαρακτήρισε «αθλιότητες» τα συνθήματα κατά του Ευ. Βενιζέλου και τις απέδωσε σε μία ομάδα «50 ή 100 κλακαδόρων» που «δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του ΠΑΣΟΚ».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ