2014-09-04 06:51:08
Φωτογραφία για Έντονη πίεση τρόικας για τα εργασιακά
Με σκληρή γραμμή στα εργασιακά εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά στο Παρίσι η τρόικα, επιμένοντας να νομοθετηθεί από τη Βουλή η αλλαγή στις ομαδικές απολύσεις και να τροποποιηθεί ο συνδικαλιστικός νόμος στην Ελλάδα.

Αντίθετα, πιο συγκαταβατική ήταν στο θέμα του ασφαλιστικού, δεχόμενη ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες (αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου) και στη συνέχεια να μπουν στο τραπέζι οι προτεινόμενες αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ζήτησε και έγινε δεκτό από την τρόικα, οι όποιες αποφάσεις για τις ομαδικές απολύσεις να ληφθούν μετά από την παρουσίαση της μελέτης που έχει αναλάβει να εκπονήσει το Διεθνές Γραφείο Απασχόλησης (ILO).

Αντίστοιχα, για τις αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου και κυρίως σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις για τις απεργίες, το ILO θα αναλάβει να συντονίσει τους κοινωνικούς εταίρους, εντός του Σεπτεμβρίου,προκειμένου να συμφωνηθούν μέσα από κοινωνικό διάλογο οι όποιες αλλαγές.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση δεν τέθηκε το θέμα των αλλαγών που ζητά η ελληνική πλευρά αναφορικά με τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ