2014-09-04 12:22:54
Φωτογραφία για Συγκλονίζει το αποχαιρετιστήριο μήνυμα δημιουργού με κινητικά προβλήματα για τον φίλο του Αντώνη Βαρδή.... [photos]
Συγκίνηση προκαλεί το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Στέλιου Πισή, ενός από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους δημιουργούς της Κύπρου, στον Αντώνη Βαρδή, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί Ο 38χρονος Κύπριος δημιουργός, στα 5 του χρόνια διαγνώσθηκε ότι έπασχε από μυϊκή δυστροφία. Οι κινητικές δυσκολίες που προέκυψαν δεν τον απομάκρυναν από τη μουσική, αφού ο ίδιος άρχισε να ασχολείται με τα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα. Πλέον η ασθένεια τον κρατά μόνιμα στο κρεβάτι, με αναπνευστήρα.

Από το 1990 άρχισε να γράφει μουσική και τραγούδια. Το 1994 πήρε το πρώτο βραβείο σε παγκύπριο διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού με το τραγούδι του "Είναι στολίδι τ' ουρανού", το οποίο και ερμήνευσε ο ίδιος. Τον Ιούνιο του 2005 κυκλοφόρησε ο τρίτος του δίσκος με τίτλο «Κασταλίας και Σειρήνων» που τον προλογίζει ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Αντώνης Βαρδής γνώρισε το 2010 τον ταλαντούχο δημιουργό. Στις 2 Φεβρουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε η συναυλία «Στέλιος Πισής, 20 χρόνια δημιουργίας» στη Λευκωσία, στην οποία ο Αντώνης Βαρδής τραγούδησε για πρώτη φορά το τραγούδι που έγραψε για τον Στέλιο. Στην ίδια συναυλία ο Αντώνης Βαρδής τραγούδησε το κομμάτι που έγραψε ο Στέλιος Πισής για τον εκείνον .


Ο δημιουργός αποχαιρετά τον μεγάλο συνθέτη γράφοντας το εξής συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Μπήκες μ’ ένα πλατύ χαμόγελο στο δωμάτιό μου εκείνη την πρώτη φορά!

Μου είπες: «Άκουσα πολλά για σένα, Στέλιο, και ήρθα να σε γνωρίσω».

Να ’ξερες, φίλε μου, πόσο ήθελα εγώ να σε γνωρίσω!

Ήξερες πως δεν μπορούσα να πάρω με τα χέρια μου τον ολόχρυσο σταυρό που μου χάρισες κι εσύ τον κρέμασες διακριτικά πάνω στην οθόνη μου.

Ύστερα ξανάρθες και ξανάρθες και τραγούδησες τα τραγούδια μου.

Ένιωσες την ανάγκη να γράψεις ένα τραγούδι αποκλειστικά για μένα.

Και τραγούδησες:

«Φίλε Στέλιο σε θυμάμαι όταν νιώθω πως φοβάμαι

πως εσύ τα όνειρα σου κυνηγάς

πως για σένα είναι δώρα

κάθε μέρα κάθε ώρα

και στα δύσκολα εσύ χαμογελάς…»

Κι εσύ πέρασες δύσκολα. Πόνεσες και πάλεψες. Οι σκέψεις μας συνέχεια σε σένα όλο αυτό τον καιρό της δοκιμασίας σου. Οι προσευχές μας θερμές για να σου δίνει ο Θεός δύναμη και κουράγιο.

Τί να πω σήμερα που έφυγες καλέ μου φίλε; Δεν υπάρχουν λόγια!

Σ’ ευχαριστούμε!

Ένας μεγάλος καλλιτέχνης, ένας σπουδαίος άνθρωπος, μια υπέροχη ψυχή δεν είναι πια μαζί μας.

Θα μας λείψεις! Θα μας λείψεις πολύ, Αντώνη μας!

«Μήπως είναι η αλήθεια στο θάνατο

κι η ζωή μήπως κρύβει την πλάνη

ό,τι λέμε πως ζει μήπως πέθανε

κι είναι αθάνατο ό,τι έχει πεθάνει;»

Γεώργιος Δροσίνης

Είσαι τώρα στην όντως ζωή! Για μας δεν υπάρχει κανένα «μήπως» Είναι βεβαιότητα!»
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ